Η τέλεια συνταγή για Παντεσπάνι που λυγίζει και δεν σπάει. Είναι ιδανικό για κορμούς, ενώ δεν χρειάζεται πάνω από πέντε υλικά
Εύκολη συνταγή για παντεσπάνι μόνο με 5 υλικά. Τόσο αφράτο, που παρόλο που λυγίζει δεν σπάει. Ιδανικό τόσο για κορμούς, όσο και για ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε. Το σίγουρο είναι πως θα ξετρελαθείτε με την νοστιμιά του.
Πολλοί θεωρούμε πως το παντεσπάνι είναι δύσκολο στην παρασκευή του, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές που θέλουμε ένα γλυκό που το περιλαμβάνει, προτιμάμε να το αγοράσουμε, παρά να το φτιάξουμε μόνοι μας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνταγή είναι τόσο εύκολη, που το σίγουρο είναι πως δεν θα αγοράσουμε ξανά έτοιμο. Διαβάστε παρακάτω:

Υλικά
1 φλ.τσ. αλεύρι για ολες τις χρησεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. ζάχαρη 4 αυγά 1 βανίλια 150 γρμ κουβερτούρα λιωμένη(προαιρετικά αν το θέλουμε σοκολατένιο)
Τούρτα καραμέλα με σπιτικό παντεσπάνι
Εκτέλεση συνταγής:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπε μαρί και αφού κρυώσει λίγο και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων με τη βοήθεια μιας μαρίζ(το βήμα παραλειπετε με τη κουβερτούρα αν το θέλουμε λευκό). Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25′-30′ ή μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.
Κορμός σοκολάτας με παντεσπάνι που δε λυγίζει και δεν σπάει
Βγάζουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα, όσο είναι ακόμη ζεστό. Πασπαλίζουμε μία πετσέτα με ζάχαρη άχνη και βάζουμε πάνω το παντεσπάνι από τη μεριά που ήταν στη λαδόκολλα. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα.

Το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ξετυλίγουμε και αλείφουμε το εσωτερικό του με μαρμελάδα, πραλίνα, κρέμα η ό,τι άλλο θέλουμε. Το τυλίγουμε ξανά και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη. Το αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί και κατόπιν το κόβουμε σε φέτες.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr