Συνταγή για κορμό σοκολάτας με αφράτο παντεσπάνι που δεν σπάει και σαντιγί από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά:
- μπισκότα 250 γραμμάρια σοκολατένια πτι-μπερ, αλεσμένα
- μπανανα 1 ώριμη
- Γάλα φρέσκο 80 ml
- κρεμα γαλακτος 100 ml 35%, κρύα
- τυρί κρέμα 100 γραμμάρια
- βανίλια 1 φακελάκι
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
Για την επικάλυψη:
- πραλίνα 200 γραμμάρια περίπου γκοφρέτα
Συνταγή για εύκολο κορμό σοκολάτας με αφράτο παντεσπάνι που είναι ελαστικό, δεν λυγίζει και δεν σπάει, πραλίνα γκοφρέτας και αφράτη σπιτική σαντιγί. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για όσους αγαπούν την σοκολάτα!
Οι κορμοί σοκολάτας είναι κολασμένα γλυκά και όποτε βρίσκουμε συνταγές, δεν μπορούμε να αντισταθούμε και να μην τις δοκιμάσουμε. Έτσι ο Δημήτρης Μιχαηλίδης έφτιαξε ένα σοκολασμένο κορμό με σαντιγί και πραλίνα γκοφρέτας, που ένα κομμάτι δεν θα σας είναι αρκετό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον κορμό σοκολάτας με παντεσπάνι που δε λυγίζει και δεν σπάει:

250 g chocolate biscuits, ground 1 ripe banana 80 ml milk 100 ml double cream 35%, cold 100 g cream cheese 1 vanillin 20 g sugar Praline
In a bowl, mix the cookies, banana and milk until you have a dough. Roll out the dough into a thin sheet between two sheets of parchment paper and cut the edges so that you have a rectangular piece. In a bowl, mix the cream cheese with the vanilla and sugar.

Add the cream and beat until it becomes whipped cream. Spread the cream over the chocolate base and carefully roll it into a roll. Put the dessert in the refrigerator for at least 1 hour. Garnish with some melted Praline and enjoy.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 342 kcal Πρωτεΐνες: 2,5 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 34,7 γραμμάρια Λιπαρά: 21 γραμμάρια
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα, την μπανάνα και το γάλα μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και κόβουμε τις άκρες ώστε να έχεις ένα ορθογώνιο κομμάτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυρί με τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.
Σοκολατένιος κορμός σοκοφρέτα

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την σοκολατένια βάση και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη Πραλίνα Γκοφρέτα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και απολαμβάνουμε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr