Οι καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιατικα γλυκά από τη Λιτσα Παπαντωνιου!

 

Η Λιτσα είναι κορίτσι μάλαμα!!!!!Τα φαγητά της και οι συνταγές της είναι μουρλια!!!!
Για να σας το πω με λίγα λόγια,θυμάστε που γυρνούσαμε από το σχολείο και μοσχοβολούσε από την είσοδο σπιτικό φαγητό και λιποθυμουσαμε μόνο με τη μυρωδιά???Ε αυτό ακριβώς!!
Δοκιμάστε τις Χριστουγεννιατικες συνταγές της και θα με θυμηθείτε!!!!

Η Λιτσα έχει πάρα μα πάρα πολλές ωραίες συνταγές που θα τις βρείτε όλες συγκεντρωμένες στην ομάδα της, που ονομάζεται πως αλλιώς … Η κουζίνα της Λίτσας!
 Πατήστε ΕΔΩ και γίνεται μέλος της πιο όμορφης παρέας!

ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΕΣ.
Οι καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιατικα γλυκά από τη Λιτσα Παπαντωνιου!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις,4κουτ της σουπας λαδι,4κουτ της σουπας ζαχαρη,4κουτ της σουπας χυμο πορτοκαλιου,2 ποτηρια νερο.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλυτζ του τσαγιου μελι,1 φλυτζ του τσαγιου ζαχαρη,1 φλυτζ του τσαγιου νερο,καρυδια χονδροκομμενα,σουσαμι,κανελα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ζυμωνουμε ολα τα υλικα για να κανουμε μια ζυμη σφιχτη.ανοιγουμε φυλλο λεπτο,το κοβουμε λωριδες και διπλωνουμε την καθε μια σε σαλιγκαρο.σε λαδι που καιει,μια μια,και με το πηρουνι βοηθαμε να μην ανοιξουν.βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.βραζουμε το νερο με την ζαχαρη για 5λ και προσθετουμε το μελι.ανακατωνουμε καλα,και βουταμε τα ξεροτηγανα .τα πασπαλιζουμε με καρυδι,κανελα,σουσαμι.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΕΣ.
Οι καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιατικα γλυκά από τη Λιτσα Παπαντωνιου!
κοβουμε λωριδες,και μετα κομματια 10 με 15 εκατοστα,τα τσιμπαμε με το χερι στην μεση να γινουν σαν φιογκακια,και τηγανιζουμε με τον ιδιο τροπο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Οι καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιατικα γλυκά από τη Λιτσα Παπαντωνιου!
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ(ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ),ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ.
200γρ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
300γρ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΩΜΟ. 
1 1/2κιλ ΕΩΣ 2κιλ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
3κουτ του γλυκ ΜΠΕΚΙΝ
10 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
2 ΑΥΓΑ(ΚΡΟΚΟ ΜΟΝΟ)
1/2κουτ ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ,ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΜΕΧΡΙ Ν ΑΣΠΡΙΣΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΕΙ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΣΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΧΑΝΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ,ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ,ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙΝ,ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΑΚΙ,ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ(200β)ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ.ΤΟΥΣ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΧΝΗ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ 
Οι καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιατικα γλυκά από τη Λιτσα Παπαντωνιου!
3 ΦΛΥΤΖ.ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ,ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ
1 ΦΛΥΤΖ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ,ΒΙΤΑΜ
2 ΦΛΥΤΖ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΠΥΡΑ
1ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
1ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ,ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
2 ΦΛΥΤΖ ΤΟΥ ΤΖΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΟ ΣΟΔΑ
1 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΟ ΜΠΕΚΙΝ
2 ΚΙΛ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ,ΚΟΦΤΑ ΑΛΑΤΙ

ΣΙΡΟΠΙ:
   
  
3 ΦΛΥΤΖ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΦΛΥΤΖ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΕΛΙ
3 ΦΛΥΤΖ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5ΛΕΠΤΑ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ΤΑ 7 ΠΡΩΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΔΑ,ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΗ,ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200β ΓΙΑ 30λ.ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΩΝΟΥΜΕ.ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΧΛΙΑΡΟ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΤΣΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ.

 
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Οι καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιατικα γλυκά από τη Λιτσα Παπαντωνιου!
1 ΚΙΛ.ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΧΑ
1 ΚΙΛ.ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΛΙΓΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ )
1/2 ΚΟΥΤΑΛ.ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛ.ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
8 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ
ΣΙΡΟΠΙ
4 ΠΟΤ.ΝΕΡΟΥ ΝΕΡΟ
6 ΠΟΤ.ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑ
ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤ.
ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΕΣΤΟ.ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΛΙΑΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ,ΚΡΑΤΑΜΕ 7,ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ 1 ΦΥΛΛΟ,ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ 2 ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΤΑ ΠΑΤΑΜΕ ΚΑΛΑ,3,4 5 6 7.ΑΦΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ 7 ΦΥΛΛΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΝΟ ΚΑΡΥΔΙ.(ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΡΥΔΙ,ΖΑΧΑΡΙ,ΚΑΝΕΛΛΑ,ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ,ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ )
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ,ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.ΚΑΘΕ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ,ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΤΑΜΕ ΠΟΛΥ-ΚΑΛΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΕΝΑ ΤΟ ΚΑΡΥΔΙ.ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΕΜΙΣΗ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 7 ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ.( ΠΑΛΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΚΑΛΑ.ΤΟ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ,ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΑ.ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ,ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ 1 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ.ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 Β ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΟΤΑΝ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑ-ΔΩΘΕ,ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ.
ΚΑΛΗ-ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες 

 

 

 

 

Close