Μπισκότα σε σχήμα κουμπάκι
- βουτυρο 3/4 φλιτζανιού σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 1 φλιτζάνι
- αυγα 1
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνια
- αλατι 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- Κακουλέ 1/4 κουταλάκι (κάρδαμο)
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 σταγόνες προαιρετικά
Υλικά
Εκτέλεση
Για 4-6 άτομα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε στο μείγμα το αυγό και τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. * Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε. Έπειτα καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η ζύμη μας.
Αφού περάσουν οι 2 ώρες αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε στη μέση ώστε να έχουμε 2 μπάλες. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζύμης σε 1 εκ πάχος φύλλο.
Κόψτε με ένα στρογγυλό κουπ πατ μπισκότων αφού το βουτήξτε πρώτα σε αλεύρι. Τοποθετήστε κάθε μπισκότο σε ταψί με λαδόκολλα. Με ένα μικρότερο κουπ πατ πατήστε ελαφρά τα μπισκότα ώστε να σχηματίσει το σχήμα του “κουμπιού”. Στη συνέχεια με ένα ξύλινο καλαμάκι ανοίγετε 2 τρύπες στη μέση του μπισκότου τη μια δίπλα στην άλλη.
Ψήνουμε στους 160 ° C για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διακοσμήστε με μια λεπτή κόκκινη κορδέλα περνώντας τη ανάμεσα από τα μπισκότα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες