- βουτυρο 1/2 κουταλιές της σούπας
- γάλα 1 φλιτζάνι πλήρες
- κρεμα γαλακτος 1 φλιτζάνι
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- καλαμποκάλευρο 2 κουταλιά της σούπας
- αυγα 3
- εκχυλισμα βανίλιας 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 μεγάλη πρέζα
Υλικά
- κουβερτουρα 120 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 1/2 φλιτζάνι
- βουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το γλάσο σοκολάτας
και τα σχόλια δικά σας!!!
Εκτέλεση:
Για 4-6 άτομα
Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο και κυκλικό κέικ κομμένο σε 2 ίσα μέρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφρατέψει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (με το γάλα), το μείγμα αυγού και ανακατεύετε με το σύρμα σε δυνατή εστία για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια σουρώνουμε την κρέμα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Βάζουμε την βανίλια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γκανάζ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο κέικ πάνω σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Συνεχίζουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ από πάνω και τελειώνουμε με την επικάλυψη γκανάζ.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες