Calzone με nutella

 

Ενα Calzone με nutella που θα απογειωσει τον ουρανισκο σας!
Υλικά για τη ζύμη:
Calzone με nutella 250 ml νερό
Calzone με nutella 3 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
Calzone με nutella 500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
Calzone με nutella 8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
Calzone με nutella 3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
Calzone με nutella 30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
Υλικά για τη γέμιση:
Calzone με nutella 400 γρ. nutella
Calzone με nutella 10 γρ. ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)
Προτεινόμενες μερίδες: 6

 Εκτέλεση

Η ζύμη:  Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Αλευρώνουμε καλά κάθε ζυμαράκι και το δουλεύουμε με τον πλάστη. Η ζύμη πρέπει να απλωθεί και να γίνει σαν πίτσα στρογγυλή, ώστε να γεμίσουμε το μισό μέρος της με τη nutella.
Στη συνέχεια, πιάνουμε με τα δύο χέρια την άλλη άκρη της ζύμης και τη φέρνουμε από πάνω, κλείνοντας την πίτσα μας και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας για 15 λεπτά στους 200°C, στη συνέχεια ψήνουμε το calzone για 20 με 25 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό.
μπορειτε στη γεμιση να προσθεσετε και ξηρους καρπους!
https://www.i-food.gr/recipe/3031/calzone-%CE%BC%CE%B5-nutella
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια

Close