Cheesecake απο κουλουράκια ή μπισκοτάκια που περίσσεψαν

Το δικό μου Cheesecake με σπιτικά μπισκοτάκια που περίσσεψαν στο σπίτι.Ότι μπισκοτάκια ή κουλουράκια έχουμε δεν τα πετάμε,αλλά φτιάχνουμε ένα γρήγορο και φανταστικό γλυκάκι!!!

Cheesecake Με βάση από σπιτικά κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 250 γρ.μπισκότα ή κουλούρια (εγώ έβαλα τις ”Γατίσιες Πατουσίτσες”χωρίς την εσωτερική γέμιση) 100 γρ.μαργαρίνη (μπορούμε να βάλουμε και 80 γρ.) σε θερμ.δωμ. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 600 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ. 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη (λευκή σαντιγι) 200 γρ.γάλα κρύο 1 βανίλια 1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

Cheesecake απο κουλουράκια ή μπισκοτάκια που περίσσεψαν

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 300 γρ.γλυκό βύσινο με το σιρόπι του ή μαρμελάδα με κομματάκια φρούτου (εγώ εβαλα σπιτικό γλυκό βύσινο) 1/2 με 3/4 κούπα νερό 1 κ.σ κορν φλάουρ (κοφτή) Ή μπορούμε να παραλείψουμε όλα τα παραπάνω και χρησιμοποιήσουμε σκέτο το γλυκό ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας!

Cheesecake απο κουλουράκια ή μπισκοτάκια που περίσσεψαν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ -Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά για την σάλτσα και βράζω μέχρι να πυκνώσει.Αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Στο μουλτι ή σε πολυμηχάνημα με κόφτη ρίχνω τα μπισκότα και το βούτυρο και τα αλέθω να ενωθούν και να γίνουν σαν άμμος. Στρώνω το μίγμα μπισκότου σε τσέρκι 26-28 εκ.και το πατάω με την ανάποδη ενός κουταλιού να το ισιώσω.

Cheesecake απο κουλουράκια ή μπισκοτάκια που περίσσεψαν

Σ’ένα μπολ χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί. Στο μπολ του μίξερ ρίχνω το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο και τα χτυπάω για 1 λεπτό.Προσθέτω και την σαντιγι να ενωθεί χτυπώντας άλλο 1 λεπτό. Αδειάζω το μιγμα αυτό πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά 3-4 ωρίτσες. Αφου παγώσει και λίγο πριν σερβίρω στρώνω απο πάνω τη σάλτσα μου. Πανεύκολο και πεντανόστιμο!

Cheesecake απο κουλουράκια ή μπισκοτάκια που περίσσεψαν

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Έχω να σας πω ότι τα μπισκοτάκια ”Γατίσιες Πατουσίτσες” που έβαλα μου έδωσαν μια πολύ Αφράτη Βάση για τσηζ κέικ!!!!