Συνταγή για χορταστική μακαρονόπιτα με πλούσια γέμιση από μακαρόνια και φέτα και φύλλο σφολιάτας.
Αν θέλεις μία πίτα που να είναι νόστιμη, χορταστική και εύκολη στην παρασκευή, τότε αυτή η μακαρονόπιτα με σφολιάτα και φέτα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Είναι μια πίτα που στα χωριά αγαπιέται πολύ. Με χοντρό μακαρόνι, φέτα και λίγα ακόμα απλά υλικά, φτιάχνεις μία πίτα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορείς να την απολαύσεις ακόμη και σαν κυρίως πιάτο. Η σφολιάτα τυλίγει τέλεια τη γέμιση και δίνει τραγανή υφή σε κάθε μπουκιά.
Ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό, αλλά και για ταπεράκι στη δουλειά αυτή η μακαρονόπιτα είναι από τις συνταγές που θα φτιάξεις ξανά και ξανά. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύεται υπέροχα με μια δροσερή σαλάτα. Δοκίμασέ τη και δες πώς λίγα υλικά μπορούν να δώσουν ένα τόσο απολαυστικό αποτέλεσμα!
Μακαρονόπιτα της τεμπέλας για τον μπουφέ
Αν αντί για κλασική φέτα επιλέξεις να βάλεις βαρελίσια ή κατσικίσια φέτα, τότε το αποτέλεσμα θα σου θυμίσει τις μακαρονόπιτες που φτιάχνει η γιαγιά στο χωριό και μοσχοβολάει παράδοση! Μπορείς να την φτιάξεις και με έτοιμη και με σπιτική σφολιάτα.
Δείτε τη συνταγή για τη χορταστική μακαρονόπιτα με σφολιάτα:

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια αλλά θέλουμε να κρατάνε λίγο γιατί θα μπουν και στο φούρνο. Τα σουρώνουμε και τα ζεματίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στο μεγάλο βαθύ ταψί της κουζίνας αφού το λαδώσουμε με το ελαιόλαδο και το βιτάμ χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, στρώνουμε το ένα φύλλο και το τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
Μακαρονόπιτα με φύλλο μπακλαβά
Ρίχνουμε τα μακαρόνια (μαζί με το ζουμί τους που έχει γίνει από το γάλα και τα αυγά) και με το άλλο φύλλο σκεπάζουμε και κλείνουμε ομοιόμορφα. Αλείφουμε την πίτα με λίγο νερό. Την χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιωαννα Κληρονομου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr