Συνταγή για μαμαδίστικο μελωμένο χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.
Υλικά:
- χοιρινο 1 κιλό (σπάλα)
- πράσο 3 (300 γραμμάρια)
- ελαιολαδο 100 ml (1/2 κούπα)
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- ζωμό λαχανικών 1 λίτρο (4 κούπες)
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- σέλινο 1 ματσάκι
- σελινόριζα 1 μικρή
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το αυγολέμονο :
- αυγα 2 μέτρια
- κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι Χυμό από 2
Συνταγή για μελωμένο χοιρινό πρασοσέλινο με πηχτό αυγολέμονο του Παναγιώτη Παπαδάκη με όλα τα μυστικά για να μην κόψει το αυγολέμονο και για δεμένη σάλτσα.
Το χοιρινό πρασοσέλινο το φτιάχνουμε κυρίως τον Χειμώνα. Μοσχοβολάει όλο το σπίτι σέλινο και το χοιρινό γίνεται σκέτο λουκούμι. Μαζί με το φρικασέ είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Και σήμερα θα δοκιμάσουμε την εγγυημένη και άκρως πετυχημένη συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό με πράσα και σέλινο αυγολέμονο:

INGREDIENTS
1 kg pork 3 leeks (300 g) 100 g olive oil (1/2 cup) 1 medium onion 3 green onions 1 liter vegetable broth (4 cups) 1 bunch of celery 1 small celery root 1 tsp salt pepper — 2 medium eggs 1 tsp cornstarch juice of 2 lemons
GERMAN
ZUTATEN
1 kg Schweinefleisch 3 Lauch (300 g) 100 g Olivenöl (1/2 Tasse) 1 mittelgroße Zwiebel 3 Frühlingszwiebeln 1 Liter Gemüsebrühe (4 Tassen) 1 Bund Sellerie 1 kleine Selleriewurzel 1 TL Salz Pfeffer — 2 mittelgroße Eier 1 TL Maisstärke Saft von 2 Zitronen
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
50′-60′ Χρόνος Μαγειρέματος
4-5 Μερίδες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας, προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρουμε για δυο λεπτά. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, επιστρέφουμε πίσω το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το καυτό ζωμό λαχανικών, αφαιρούμε από το σέλινο τα φύλλα από τα κοτσάνια και αφού τα ψιλοκόψουμε τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα. Κόβουμε σε κομμάτια τη σελινόριζα και την ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 με 60 λεπτά (αν χρειάζεται στο ενδιάμεσο προσθέτουμε έξτρα νερό). Φτιάχνουμε το αυγολέμονο λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμόνι και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.

Χοιρινό με μπάμιες
Παίρνουμε με τη κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και τον ενσωματώνουμε σιγά σιγά μέσα στα αυγά. Επιστρέφουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις. Ανοίγουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε. Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr