Χοτ ντογκ και πιροσκί  με αλευρι ολικης αλεσεως

Χοτ ντογκ με αλευρι ολικης αλεσεως και
Πιροσκι με αλευρι ολικης αλεσεως

Υλικα
1/2 φλυτζανι τσαγιου γαλα χλιαρο
40 γρ μαγια νωπη η 1 κουτ σουπας ξερη
1 κουτ σουπας ζαχαρη
1 κουτ γλυκου αλατι
2 κουτ σουπας βουτυρο λιωμενο
2 αβγα ελαφρα χτυπημενα
1 φλυτζανι τσαγιου αλευρι ολικης αλεσως
1 και 3/4 αλευρι για ολες τις χρησεις

Γεμιση
λουκανικα φρανκφουρτης η φετα η κιμας μαγειρεμενος

Εκτέλεση

Διαλυστε τη μαγια στο χλιαρο γαλα. Βαλτε στον καδο του μιξερ το αλευρι και ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι και το γαλα με τη μαγια. Ζυμωστε για 3 λεπτα σε χαμηλη ταχυτητα και για 8-10 λεπτα σε γρηγορη ταχυτητα ωστε να γινει μια ζυμη ελαστικη και λεια. Σκεπαστε και αφηστε σε ζεστο μερος να διπλαστιαστει σε ογκο.
Πατηστε τη ζυμη να ξεφουσκωσει. Ανοιξτε σε φυλλο παχους 1 εκατ, Κοψτεμε το μαχαιρι μακροστενα κομματια ζυμης για να τυλιξετε τα λουκανικα. Η με κουπ πατ κοβετε δισκους και βαζετε μια κουτ σουπας τυρι φετα και τυλιξτε τη με το φυλλο της ζυμης, αφου βρεξετε προηγουμενως τις ακρες για να κολλησουν.

Για ψησιμο στο φουρνο.
Αναβετε τον φουρνο στους 180 βαθμους
Τοποθετειτε τα χοτ ντογκ σε ταψι στρωμενο με λαδοκολα και αφηνετε να διπλασιαστουν σε ογκο. Αν θελετε τα περνατε με λιγο γαλα με το πινελο και ριχνετε σουσαμι απο πανω. Ψηνετε για 20 με 25 λεπτα αναλογα το μεγεθος τους.

Για τηγανισμα
Τηγανιζετε σε μπολικο καυτο λαδι.

chot-ntogk piroski

Close