Χταπόδι ξιδάτο-συνταγή-

Χταπόδι ξιδάτο με όλα τα μυστικά του για να βγει μαλακό και όχι λάστιχο

Συνταγή βήμα βήμα με βίντεο από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη για χταπόδι ξιδάτο και το απόλυτο μυστικό για να βγει μαλακό και όχι λάστιχο.

Υλικά:

Συνταγή για χταπόδι ξιδάτο από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη με μόλις 4 υλικά και το μυστικό για να βγει μαλακό και όχι λάστιχο. Το χταπόδι είναι ο καλύτερος θαλασσινός μεζές σε κάθε περίοδο νηστείας και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει την πιο πετυχημένη συνταγή.

Χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα

Δεν μπορεί να λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι το ξιδάτο χταπόδι. Όμως πολλοί δυσκολεύονται να το πετύχουν και η μεγαλύτερη αποτυχία είναι να σου βγει λάστιχο. Γι’ αυτό και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει μία τέλεια συνταγή για ξιδάτο χταπόδι που θα βγει σίγουρα μαλακό και όχι λάστιχο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χταπόδι ξιδάτο με όλα τα μυστικά του για να βγει μαλακό και όχι λάστιχο:

Χταπόδι ξιδάτο-συνταγή-

ENGLISH

1 kg octopus, frozen or fresh 120 ml red vinegar 180 ml olive oil oregano

Defrost the octopus and cut off the tentacles. Put them in a saucepan, cover with water and simmer with a lid on over medium heat for 30′. Remove the lid, add the vinegar and olive oil and simmer for another 15′. Pour onto a platter and sprinkle with oregano.

Χταπόδι ξιδάτο-συνταγή-

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.:

Θερμίδες: 189 kcal Πρωτεΐνη: 14 g Λιπαρά: 18 g Υδατάνθρακες: 0 g

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε ίσα ίσα με νερό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Χταπόδι ξιδάτο-συνταγή-

Συνταγή για Καθαρά Δευτέρα: Χταπόδι με λαδόξυδο με το μυστικό από ουζερί για να βγει σούπερ μαλακο

Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Αδειάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Χταπόδι ξιδάτο-συνταγή-

Αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr