Συνταγή-για-Καθαρά Δευτέρα-Χταπόδι-με-λαδόξυδο-

Συνταγή για Καθαρά Δευτέρα: Χταπόδι με λαδόξυδο με το μυστικό από ουζερί για να βγει σούπερ μαλακο

Συνταγή για ξιδάτο χταπόδι με λαδόξυδο για μεζεδάκι με το ούζο και το τσίπουρο στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας.

Υλικά:

Για το σερβίρισμα :

Συνταγή για νόστιμο και εύκολο ξιδάτο χταπόδι με λαδόξυδο για να συνοδεύσουμε το τσίπουρο και το ούζο στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας. Είναι η πιο πετυχημένη και εύκολο συνταγή για μαλακό χταποδάκι που μπορούμε να την φτιάχνουμε σε κάθε περίοδο νηστείας.

Χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα

Το ξιδάτο χταποδάκι είναι ο αγαπημένος θαλασσινός μεζές κάθε φορά που πηγαίνουμε σε ουζερί και ψαροταβέρνες. Αφού η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται μία ανάσα μακριά θα σας δείξουμε την δική μας αγαπημένη συνταγή για χταπόδι με λαδόξυδο που είναι καλύτερη και από ταβέρνας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χταπόδι με λαδόξυδο για τη Καθαρά Δευτέρα:

Συνταγή-για-Καθαρά Δευτέρα-Χταπόδι-με-λαδόξυδο-

Εκτέλεση

Αρχικά ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει το χταπόδι. Το παίρνουμε και το βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Το περιχύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.

Σκορδάτο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να το σκεπάζει και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και την ρίγανη. Μόλις βράσει το χταπόδι, σερβίρουμε με λαδόξυδο από πάνω.

Tips

Παρακάτω θα δούμε δύο κόλπα που θα κάνουν ακόμη καλύτερο το χταποδάκι. Όταν ξεπαγώσει, μπορούμε να το βάλουμε σε μία λεκάνη, να βάλουμε μαγειρική σόδα και να του κάνουμε ένα πολύ καλό μασάζ για να αφρατέψει. Μετά θα το ξεπλύνουμε με μπόλικο νερό και θα το μαγειρέψουμε όπως σας είπαμε στην εκτέλεση. Βγαίνει πιο μαλακό.

Ένα άλλο κόλπο είναι πρώτα να το βράσουμε λίγο. Χύνουμε το πρώτο νερό, το πλένουμε, βγάζουμε την κουκούλα, γιατί είναι πολύ σκληρή. Μετά το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ξύδι, φύλλα δάφνης, μπαχάρι, 1 ποτήρι κρασί μικρό, 1 ποτήρι περίπου ξύδι μικρό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τη ρίγανη στο τέλος γιατί αν την ρίξουμε από την αρχή πικρίζει. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο αλάτι, αλλά με προσοχή γιατί είναι από μόνο του αλμυρό.

Συνταγή-για-Καθαρά Δευτέρα-Χταπόδι-με-λαδόξυδο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr