Cupcake με γεύση μόκα και μέντα!!

Αυτά τα cupcakes με γεύση μόκα και μέντα σίγουρα θα εντυπωσιάσουν. Η ξεχωριστή γεύση τους δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο.

Cupcake με γεύση μόκα και μέντα!!

Δείτε ακόμη: cupcake χιονάνθρωπος που θα ξετρελάνει τα μικρά σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι (115g) αλατισμένο βούτυρο
  • 56.7 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
  • 1 κουταλάκι Στιγμιαίο καφέ
  • 1/2 φλιτζάνι (64g) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζάνι (95g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις *
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουτερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι (100g) κοκκοποιημένη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι (50 g) καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
  • 1/2 φλιτζάνι (120ml) βουτυρόγαλα *

Frosting Βανίλιας με γεύση μέντα

  • 1 φλιτζάνι (230 g) αλατισμένο βούτυρο, να έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3-4 φλιτζάνια (360-480g) άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
  • αλάτι, για γεύση
  • προαιρετικά για γαρνιτούρα: 114 γρ. λιωμένη ημι-γλυκη σοκολάτα και θρυμματισμένο μπαστουνάκι καραμέλας

Δείτε ακόμη: cupcake χιονάνθρωπος που θα ξετρελάνει τα μικρά σας!

Κατευθύνσεις:

Για τα cupcakes: Προθερμάνετε το φούρνο στους 177 ° C. Ετοιμάστε μια φόρμα για cupcakes με τις χάρτινες θήκες και βάλτε τη στην άκρη.
Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Βγάλτε και ανακατέψτε σταδιακά. Μπορείτε επίσης να λιώσετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρίν. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, στη συνέχεια αναμίξτε και τον στιγμιαίο καφέ. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσουν.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τη σκόνη κακάου, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν και το αλάτι μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα μέντας μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το δροσερό βούτυρο / σοκολάτα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ήμισυ του μείγματος από το αλεύρι και μετά το μισό το βουτυρόγαλα Επαναλάβετε μέχρι να έχετε αναμείξει μαζί όλα τα υλικά. Ανακατέψτε έως ότου * απλώς *έχουν ομογενοποιηθεί. Μην ανακατεύετε. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ, όπως η πουτίγκα.
Διαχωρίστε το μείγμα ανάμεσα σε 12 θήκες γιαcupcake. Ψήστε για 18 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν ξεκινήσετε με το frosting.

Για το frosting: κτύπησε  το μαλακό βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Χτυπάτε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε άχνη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, εκχύλισμα βανίλιας και εκχύλισμα μέντας. Αυξήστε σε υψηλή ταχύτητα και χτυπήστε για 3 ολόκληρα λεπτά (όσο περισσότερο χτυπάτε, τόσο πιο κρεμώδες θα είναι το αποτέλεσμα του frosting ). Προσθέστε περισσότερη άχνη ζάχαρη εάν το frosting είναι πολύ αραιό ή περισσότερη κρέμα εάν είναι πολύ πηχτό. Προσθέστε αλάτι εάν το frosting είναι πάρα πολύ γλυκό (προσθέτω περίπου 1/8 κουταλάκι του γλυκού).

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με χάρτινες θήκες για cupcakes

Διακοσμήστε τα cupcakes:  Ξεκινήστε να αλείφετε με το frosting το κάθε cupcake. Μπορεί να μείνει ανάλογα με το ποσό που χρησιμοποιείτε σε κάθε cupcake. Ρίξτε λιωμένη σοκολάτα. Τρίψτε στη κορυφή κομμάτια τριμμένου μπαστουνιού καραμέλας λίγο πριν τα σερβίρετε.
Αποθηκεύστε τα cupcakes στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες.

Δείτε ακόμη: cupcakes- πως να φτιάξετε τα σκουφάκια του Άγιου Βασίλη

Συμβουλές: Προετοιμάστε τα cupcakes 1 ημέρα πριν. Κρατήστε τα cupcakes σκεπασμένα καλά σε θερμοκρασία δωματίου και κρατήστε το frosting για την ημέρα που θα τα σερβίρετε. Τα μη γλασαρισμένα cupcakes μπορούν να καταψυχθούν έως και 2 μήνες. Βγάλτε τα την νύχτα από το ψυγείο και φέρετε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το frosting και το σερβίρισμα.

Cupcake με γεύση μόκα και μέντα!!

Cupcake με γεύση μόκα και μέντα!!

Cupcake με γεύση μόκα και μέντα!!

Πηγή: sallysbakingaddiction.com
Close