Dalgona coffee: Ο νέος καφές της καραντίνας που έγινε viral!

Πολλοί άνθρωποι μένοντας σπίτι λόγω καραντίνας, το έριξαν στην…μαγειρική και τα social media. Θα αναρωτηθείτε βέβαια τώρα, πως μπορεί να ταιριάζουν αυτά τα δυο. Θα έχετε παρατηρήσει όμως, ότι τα τελευταία χρόνια είναι μόδα, να τραβάμε φωτογραφίες ή βίντεο αυτά που τρώμε ή πίνουμε και αυτά που μαγειρεύουμε.

    Υλικά

  • καφές 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος
  • ζαχαρη δυο κουταλιές της σούπας
  • νερό δυο κουταλιές της σούπας καυτό
  • γάλα

Κάπως έτσι, έγινε viral και το νέο είδος καφέ το οποίο φέρει το όνομα dalgona coffee και έχει γίνει ανάρπαστο στο Instagram και το TikTok, από τη στιγμή που ο μισός πλανήτης, μπήκε σε καραντίνα. Το ρόφημα, προέρχεται από μια street κορεάτικη καφετέρια από όπου πήρε και το όνομά του.

Το συγκεκριμένο ρόφημα, φαίνεται αρκετά απολαυστικό και φυσικά έχει ιδιαίτερη…φωτογένεια. Έτσι, πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο, μπήκαν στη διαδικασία να το φτιάξουν και να το τραβήξουν φωτογραφία για τα social media. Τι είναι όμως αυτό το νέο ρόφημα της…καραντίνας και πως μπορούμε να το φτιάξουμε κι εμείς;

Η τεχνική που δημιουργείς το dolgona coffee είναι γνωστή και πολλοί Έλληνες την χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια, για να απολαύσουν τον στιγμιαίο καφέ τους. Μιλάμε φυσικά για την τεχνική, που θέλει να χτυπάς τον καφέ αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργήσει απολαυστικό αφρό.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα India Today όμως υποστηρίζει ότι μπορεί η τεχνική να είναι γνωστή, όμως το ρόφημα είναι…ολοκαίνουριο και έγινε viral κατά τη περίοδο της καραντίνας. Η μόδα ξεκίνησε από την Νότια Κορέα, και φαίνεται πως ο ελεύθερος χρόνος της καραντίνας τον έκανε ανάρπαστο και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.

View this post on Instagram

You all know dalgona coffee but have you heard of dalgona donut?! ☕️🍩 Hopping onto this dalgona train and we must say, we absolutely love it! 👌🏼 Pro tip: we added the whipped coffee to a honey glazed donut and voila.. dalgona donut! Recipe below ⬇️ #nomswithAJ 。。。 2 tbsp instant coffee 2 tbsp sugar 2 tbsp hot water Whisk it until stiff peaks are formed. Add to a cup of milk with ice (or top it on a donut)! . . . 📷: A&J #vancityeats #vancouvereats #yvreats #explorebc #explorevancouver #vancouverfoodie #yvrfoodie #vancouver #cooking #baking #homecooking #homebaking #dalgonacoffee #dalgonadonut #coffee #dalgona

A post shared by VANCITY’s Foodie Couple (@vancity.hungrycouple) on

Πρόκειται ουσιαστικά για μια παραλλαγή του καφέ Phenti Hui μόνο που στον Phenti Hui το γάλα μπαίνει πάνω από τον αφρό, ενώ στην δική μας περίπτωση ο αφρός τοποθετείται πάνω από το γάλα.

Η δημοσιογράφος Bettina Makalintal υποστηρίζει ότι πριν τις 27 Ιανουάριο το όνομα dolgona coffee ήταν άγνωστο στις μηχανές αναζήτησης. Παρόλα αυτά, μετά την έξαρση της πανδημίας, ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα δειλά του βήματα ενώ πλέον, έχει κατακτήσει το διαδίκτυο.

Η youtuber 자도르J’adore από την Κορέα έχει ανεβάσει τη συνταγή του dalgona coffee και έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες προβολές έως τώρα. Συγκεκριμένα, μετράει 9.909.668 προβολές στο Youtube ενώ το χάσταγκ του ροφήματος έχει πάνω από 100.000.000 κλικ στο TikTok και 60.000 original δημοσιεύσεις στο Instagram.

 

 

Ακολουθεί η συνταγή παρακάτω:

  • Για ένα ποτήρι dalgona coffee θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίου καφέ, δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δυο κουταλιές της σούπας καυτό νερό.
  • Στη συνέχεια πρέπει να χτυπήσεις τα συστατικά σου σε μια κούπα με ένα κουτάλι ή ένα μίξερ και σταμάτα, όταν δεις ότι ο αφρός έχει γίνει παχύρρευστος σαν σαντιγί.
  • Βάλε σε ένα ποτήρι γάλα της αρεσκείας σου και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω το μείγμα που έφτιαξες. Έτοιμο!

TIPS

Το μυστικό για την πηχτή και κρεμώδη υφή του καφέ είναι οι ίδες δόσεις καφέ και νερού και το καλό χτύπημα του μείγματος έως ότου δημιουργηθεί η συγκεκριμένη υφή.

Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη, ωστόσο εάν την αποφύγετε τελείως, το μείγμα δεν θα βγει τόσο «φουντωτό» και πηχτό.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την απλή ζάχαρη με καφέ ζάχαρη, ή ζάχαρη καρύδας, αλλά όχι με σκόνη στέβια γιατί δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.

Σερβίρετε με λίγη κανέλα ή κακάο ή και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για να το κάνετε πιο ιδιαίτερο.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close