Διπλοφουρνιστά Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Μια συνταγή για τα διάσημα Ιταλικά μπισκοτάκια Cantuccini.  Αυτά τα τραγάνα μπισκοτάκια με το ολόκληρο αμύγδαλο και καταγωγή από την Τοσκάνη είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και τόσο νόστιμα που δύσκολα κάνεις μπορεί να σταματήσει σε ένα μόνο.  Επίσης διατηρούνται για πολλές μέρες, σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Κλασικό επιδόρπιο με το οποίο οι Ιταλοί συνηθίζουν να τελειώνουν το γεύμα τους, βουτώντας τα σε ένα ποτήρι γλυκό κρασί. Άλλη μια πολύ γνωστή τους ονομασία είναι Biscotti di Prato επειδή τα πιο γνωστά μπισκότα Cantuccini φτιάχνονται σε διάσημο αρτοποιείο στο Prato.

Αυτά τα διπλοφουρνιστά μπισκοτάκια είναι γεμάτα νοστιμιά και άρωμα. Ιδανικά για να τα σερβίρετε ως επιδόρπιο με ένα ποτήρι γλυκό κρασί όπως το συνηθίζουν οι Ιταλοί. Άλλα ταιριάζουν και πάρα πολύ με ένα φλιτζάνι Ελληνικό καφέ ή τσάι που είναι πιο κοντά στις Ελληνικές συνήθειες.

Με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να τα δοκιμάσετε θα ενθουσιαστείτε με την διακριτική αλλά εξαιρετική τους γεύση.

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα υλικά με την σειρά που θα σας δώσω. Πρώτα βάζουμε τα αυγά, με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι η λεμόνι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και το βούτυρο σε κύβους.

Δουλεύουμε καλά την ζύμη πάνω στον πάγκο και μετά ρίχνουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα και ελαφρώς καβουρδισμένα. Μετά φτιάχνουμε 5 φραντζολάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε   για μισή ώρα.

Αφού περάσει η μισή ώρα τα βγάζουμε από τον φούρνο τα κόβουμε σε μερίδες και τα ξανά βάζουμε στο φούρνο για περίπου ένα τέταρτο μέχρι να ροδίσουν! Έτοιμα.

Διπλοφουρνιστά Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Διπλοφουρνιστά Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Διπλοφουρνιστά Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Διπλοφουρνιστά Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Διπλοφουρνιστά Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Διπλοφουρνιστά Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Geri Dako

Close