Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ και κομπόστα ροδάκινο

Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού! Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστες, διάφορες γεύσεις ζελέ και κρέμα με σαβαγιάρ. Μπορεί να χρειάζεται λίγο υπομονή μέχρι να πήξουν καλά τα ζελέ αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει! Γίνεται πεντανόστιμο και απολαυστικό!

Εκτέλεση:
Βάζουμε πρώτα 5 ποτηριά νερό με 2 φακελάκια κόκκινο ζελέ(κεράσι)
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε μέσα σε μια μεγάλο βαθύ μπολ στελλεστι.

Βάζουμε μέσα την κομπόστα ροδάκινου από την ανάποδη μεριά. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.
Ετοιμάζουμε 6 ποτηριά νερό με 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε 3 φακελάκια dream topping με 3 ποτήρια γάλα και τα αναμιγνύουμε με το κίτρινο ζελέ. Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

Βάζουμε πάνω στο κόκκινο ζελέ αφού πρώτα έχουν πήξει μέσα τα σαβαγιάρ και από πάνω τους τις διάφορες κομπόστες με τα καρύδια.
Μέτα βάζουμε λίγο από το κίτρινο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και στη συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο κίτρινο ζελέ.

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το πράσινο ζελέ, το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει και το βάζουμε πολύ προσεκτικά πάνω από το κίτρινο αφού έχει ήδη πήξει καλά.

Σημείωση: Όταν το αναποδογυρίσετε στην πιατέλα να το βουτήξετε πρώτα πολύ λίγο για να μην λιώσει μέσα σε ζεστό νερό για να ξεκολλήσει.
Θέλει 2 μέρες να γίνει.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ και κομπόστα ροδάκινο

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ και κομπόστα ροδάκινο

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου

Close