Τα τσουρέκια της Γωγώς Σαμίου _

Τα τσουρέκια της Γωγώς Σαμίου! Τα πιο εύκολα και μοσχομυριστά πασχαλινά τσουρέκια. Εύκολα τσουρέκια με απλά υλικά για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας Πάσχα. Αυτά τα πασχαλινά τσουρέκια μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας για να ευχαριστηθείτε το φετινό Πάσχα που πλησιάζει.

Αυτά τα τσουρέκια της Γωγώς Σαμίου μοσχοβολάνε από το μαχλέπι και την μαστίχα που περιέχουν και στην γεύση μας θυμίζουν τα τσουρέκια που με τόση αγάπη και μεράκι έφτιαχνε η γιαγιά μας κάθε Πάσχα. Τύφλα να έχουν τα αγοραστά φίλες και φίλοι.

Είναι τόσο μαλακά που είναι σκέτος αφρός. Είναι τσουρέκια μοσχοβολιστά και πανεύκολα στο να τα φτιάξουμε. Απαιτούν απλά υλικά και η γεύση τους είναι συναρπαστική.

Το Πάσχα μπορεί να μην έχουμε λαμπιόνια και χριστουγεννιάτικα δέντρα, όμως οι μυρωδιές που πλημμυρίζουν το σπίτι οι συνταγές μας είναι το κάτι  άλλο. Φέτος το Πάσχα φτιάξε τα δικά σου σπιτικά και αφράτα τσουρέκια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε στο μίξερ το αυγό μαζί με την ζάχαρη. Τα χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά, την βανίλια το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, την μαστίχα, το αλάτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά.

Αφού τα χτυπήσουμε προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε καλά. Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου, για να ζεστάνει λίγο.

Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει. Στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι, κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι, τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα ταψί τα τσουρέκια μας αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα τσουρέκια αφρός της Γκόλφως

Χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στην μέση για να μην κολλήσουν και περιμένουμε μέχρι να φουσκώσουν, αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα μέσα στον φούρνο. Όταν τα τσουρέκια μας φουσκώσουν τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμε τα τσουρέκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Συμβουλές

Οι συσκευασίες για την ξερή μαγιά πρέπει να είναι η καθεμία 8 γραμμάρια. Μπορούμε να βάλουμε σκληρό αλεύρι ή αλεύρι για τσουρέκια. Μπορούμε να βάλουμε λίγη παραπάνω ζάχαρη. Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά και δε θα φουσκώσουν τα τσουρέκια.

Τα _τσουρέκια _της_ Γωγώς_ Σαμίου_ Τα _τσουρέκια _της_ Γωγώς_ Σαμίου_ Συνταγή_ Τα _τσουρέκια _της_ Γωγώς_ Σαμίου_ Συνταγή_ Τα _τσουρέκια _της_ Γωγώς_ Σαμίου_ Τα _τσουρέκια _της_ Γωγώς_ Σαμίου_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close