Ευκολη τούρτα black forest με ζαχαρούχο γάλα

Η αγαπημένη μας τούρτα τώρα και απο τα χεράκια σας!

Συνταγή για τούρτα black forest με ζαχαρούχο γάλα, φυτική κρέμα και βύσσινο, χωρίς γάλα. Μία εύκολη τούρτα black forest ιδανική για γενέθλια και κέρασμα. Γίνεται πραγματικά πεντανόστιμη σαν ζαχαροπλαστείου και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά!

Εκτέλεση

Ετοιμάζω το παντεσπάνι

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το , το baking powder,το κακάο και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.

Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο. Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.

Αφού παγώσει καλά το παντεσπάνι το κόβω σε τρία επίπεδα .

Ετοιμάζω την κρέμα και αρχίζω τις στρώσεις.

Σιροπιάζω το κάθε μέρος απο το παντεσπάνι με σιρόπι βύσσινο, βάζω στην κρέμα ολόκληρα βύσσινα και νυφάδες κουβερτούρα.
Αφού ολοκληρώσω τη διαδικασία και στα τρία μέρη το γαρνίρω με κρέμα νυφάδες κουβερτούρας και γλυκό βύσσινο .

Φωτογραφία συνταγής Κατερινα Μαδικα

επιμέλεια συνταγής daddy-cool.gr

Ευκολη τούρτα black forest με ζαχαρούχο γάλα

Close