Υλικά:
- παντεσπανι 2 δίσκους
- κονιάκ 40 ml (για το παντεσπάνι)
Για τη βάση:
- κρεμα γαλακτος 200 γρμ
- κουβερτουρα 200 γρμ σοκολάτα
- βουτυρο 1 κ.γ.
- φουντουκι 100 γρμ αλεσμένα και καβουρδισμένα
- κακαο 1 κ.σ
- γκοφρετες 4 – 5 σοκολάτας
Για το σιρόπι:
Για την κρέμα:
- μόρφατ 1 συσκευασία Creamy
- βουτυρο ½ FLORA
- ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές σούπας
- μερεντα 200 gr.
Για την επικάλυψη:
- φυτική σαντιγί 300 γρμ KRETTORE
Με αυτή τη συνταγή για παιδική τούρτα, σίγουρα αυτές του ζαχαροπλαστείου θα σας φαίνονται αδιάφορες! Δείτε λοιπόν πως να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι σας την τούρτα για τα γενέθλια του παιδιού σας. Με γέμιση από κρέμα μερέντας, γκοφρέτες, σαντιγί και ότι διακοσμητικό επιθυμείτε, έχετε μία πεντανόστιμη τούρτα που τα παιδιά σας θα λατρέψουν. Μπορεί να μένουμε σπίτι αλλά ποτέ δεν χάνουμε τα γενέθλια του παιδιού μας σωστά;
*Τούρτα διαμέτρου 22cm – 24cm
Εκτέλεση για την βάση
1) Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη κρέμα γάλακτος το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε το μείγμα από το μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, τα φουντούκια και τις γκοφρέτες όλα τριμμένα στο μούλτι και ανακατεύουμε. Όταν παγώσει το μείγμα φαίνεται σκληρό προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα εβαπορέ έτσι ώστε να είναι μαλακό ( Γιατί όταν μπει ψυγείο να μην είναι πέτρα η βάση και δεν θα κόβεται η τούρτα )
( εδώ εξαρτάται και από την ποιότητα της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσετε. Να αποφύγετε απομίμηση σοκολάτας γιατί βγαίνει σκληρή η βάση και η τούρτα θα αποτύχει ) .
Εκτέλεση Σιρόπι Βράζουμε για 2 λεπτά Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λιγάκι. Μετά προσθέτουμε τη βανίλια. Ραντίζουμε τα παντεσπάνια μας με το κονιάκ.
Εκτέλεση Κρέμα Χτυπάμε το Morfat μόνο του μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη αρκετά και έπειτα τα ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα σε ένα ανακατεύοντας καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μερέντα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Συναρμολόγηση
Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και ραντίζουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε όλο το μείγμα της βάσης το πατάμε λιγάκι να είναι ομοιόμορφο και συμπαγές και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι . Ομοίως το σιροπιάζουμε και ραντίζουμε με κονιάκ. Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα της μερέντας . Το παγώνουμε καλά και τέλος καλύπτουμε με σαντιγί και στολίζουμε την τούρτα όπως μας αρέσει.


Η συνταγή είναι της Euridiki Kanatseli