Συνταγή για αφράτο, ελαφρύ, φουσκωτό μιλφέιγ από την αγαπημένη μας μαγείρισσα Τζένη Τσανακτσίδου που αξίζει να δοκιμάσετε!
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο
Για την γέμιση
- μόρφατ 1
- ζάχαρη άχνη 300 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
Για την σαντιγί
Άλλη μια συνταγή ερχόμαστε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Πιστοί στο ραντεβού μας, με μαγειρικές προτάσεις για όλη την οικογένεια, σήμερα θα σας δείξουμε το πιο πετυχημένο και μέσα στην γλύκα, φουσκωτό μιλφέιγ. Το μιλφέιγ είναι ένα αξεπέραστο γλυκό με σαντιγί.
Δείτε ακόμα Τούρτα με πτι-μπερ σαν Μιλφέιγ από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Σήμερα θα το φτιάξουμε με σφολιατίνια και μερικά ακόμη απλά υλικά και φυσικά η αρχική συνταγή ανήκει στην αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου που κάθε συνταγή της, έχει σίγουρη επιτυχία και όλα τα μυστικά για το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μιλφέιγ:
Εκτέλεση για το μιλφέιγ
Αρχικά ξεκινάμε από την κρέμα για το μιλφέιγ. Βάζουμε λίγο φρέσκο γάλα από το συνολικό γάλα που θα χρειαστούμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.
Αφού ζεσταθεί το μείγμα στο κατσαρολάκι προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια.
Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου την αφρατεύουμε λίγο στο μίξερ.
Δείτε ακόμα Τούρτα μιλφέιγ από την Γκόλφω (βίντεο)
Παίρνουμε ένα τάπερ, ένα ταψί ή ένα τσέρκι και στρώνουμε στον πάτο μία σειρά από σφολιατίνια. Για να φτιάξουμε τα σφολιατίνια, κόβουμε σε μικρά κομματάκια την σφολιάτα (ψημένη). Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα. Πάνω από την κρέμα άλλη μία στρώση σφολιατίνια και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Κλείνουμε με σφολιατίνια.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ το μορφάτ μαζί με την ζάχαρη άχνη και το φρέσκο γάλα. Αφού η σαντιγί είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω από τα σφολιατίνια και διακοσμούμε με επιπλέον σφολιατίνια. Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο ξεσκέπαστο μέχρι να παγώσει καλά.
Tips για το μιλφέιγ
Μπορούμε να το απολαύσουμε και σε νηστίσιμη εκδοχή με νηστίσιμα σφολιατίνια (δηλαδή νηστίσιμα φύλλα σφολιάτας) και γάλα καρύδας. Τρώγεται ευχάριστα τις 2 πρώτες μέρες, γιατί μετά τις 2 μέρες δεν είναι τόσο τραγανό.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες