μιλφέιγ-συνταγή-

Συνταγή για αφράτο, ελαφρύ, φουσκωτό μιλφέιγ από την αγαπημένη μας μαγείρισσα Τζένη Τσανακτσίδου που αξίζει να δοκιμάσετε!

Άλλη μια συνταγή ερχόμαστε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Πιστοί στο ραντεβού μας, με μαγειρικές προτάσεις για όλη την οικογένεια, σήμερα θα σας δείξουμε το πιο πετυχημένο και μέσα στην γλύκα, φουσκωτό μιλφέιγ. Το μιλφέιγ είναι ένα αξεπέραστο γλυκό με σαντιγί.

Δείτε ακόμα Τούρτα με πτι-μπερ σαν Μιλφέιγ από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη

Σήμερα θα το φτιάξουμε με σφολιατίνια και μερικά ακόμη απλά υλικά και φυσικά η αρχική συνταγή ανήκει στην αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου που κάθε συνταγή της, έχει σίγουρη επιτυχία και όλα τα μυστικά για το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μιλφέιγ:

μιλφέιγ-συνταγή-

Εκτέλεση για το μιλφέιγ

Αρχικά ξεκινάμε από την κρέμα για το μιλφέιγ. Βάζουμε λίγο φρέσκο γάλα από το συνολικό γάλα που θα χρειαστούμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.

Αφού ζεσταθεί το μείγμα στο κατσαρολάκι προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια.

Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου την αφρατεύουμε λίγο στο μίξερ.

Δείτε ακόμα Τούρτα μιλφέιγ από την Γκόλφω (βίντεο)

Παίρνουμε ένα τάπερ, ένα ταψί ή ένα τσέρκι και στρώνουμε στον πάτο μία σειρά από σφολιατίνια. Για να φτιάξουμε τα σφολιατίνια, κόβουμε σε μικρά κομματάκια την σφολιάτα (ψημένη). Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα. Πάνω από την κρέμα άλλη μία στρώση σφολιατίνια και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Κλείνουμε με σφολιατίνια.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ το μορφάτ μαζί με την ζάχαρη άχνη και το φρέσκο γάλα. Αφού η σαντιγί είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω από τα σφολιατίνια και διακοσμούμε με επιπλέον σφολιατίνια. Βάζουμε το μιλφέιγ  στο ψυγείο ξεσκέπαστο μέχρι να παγώσει καλά.

Tips για το μιλφέιγ

Μπορούμε να το απολαύσουμε και σε νηστίσιμη εκδοχή με νηστίσιμα σφολιατίνια (δηλαδή νηστίσιμα φύλλα σφολιάτας) και γάλα καρύδας. Τρώγεται ευχάριστα τις 2 πρώτες μέρες, γιατί μετά τις 2 μέρες δεν είναι τόσο τραγανό.

μιλφέιγ-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close