Εύκολο- γλυκό- σοκολάτα- μπανάνα -

Εύκολο γλυκό σοκολάτα μπανάνα  με τα  μπισκότα πτι μπερ και την τριμμένη σοκολάτα απογειώνουν την γεύση.

Εύκολο γλυκό σοκολάτα μπανάνα λοιπόν γιατί ο συνδυασμός της σοκολάτας και της μπανάνας είναι ένας αγαπημένος συνδυασμός για μικρούς και μεγάλους στις κρέπες, στις βάφλες, στα παγωτά και στα γλυκά ψυγείου. Επειδή είδαμε πόσο σας άρεσε το Γλυκό ψυγείου σε σχήμα καρπούζι είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας ακόμη μία συνταγή για γλυκό ψυγείου.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκό σοκολάτα μπανάνα Το γλυκό μας θα έχει κρέμα σοκολάτας, κρέμα μπανάνας, μπισκότα πτι μπέρ, τριμμένα σοκολάτα και θα το φτιάξουμε σε πυρέξ. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του μία στρώση μπισκότα. Βάζουμε το πυρέξ στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνουμε δηλαδή ένα μπολ και βάζουμε μέσα την σκόνη σοκολάτας.

Στην συνέχεια προσθέτουμε 400 ml από το γάλα και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα. Αφού η κρέμα σοκολάτας είναι έτοιμη απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ. Πάνω από την κρέμα σοκολάτας στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότων.

Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την κρέμα μπανάνας. Για να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνας παίρνουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε στο μούλτι. Τις χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να λιώσουν. Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.

Δείτε ακόμα Μαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ

Στο μπολ προσθέτουμε επίσης τα υπόλοιπα 400 ml από το φρέσκο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και όταν ξεκινήσει η κρέμα να πήζει προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρουμε μία αφράτη κρέμα.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα μπανάνας. Πάνω από την κρέμα γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά μας και να σφίξουν οι κρέμες.

Tips για το εύκολο γλυκό σοκολάτα μπανάνα

Αν αφήσετε το γλυκό για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο, δεν χρειάζεται να βρέξετε τα μπισκότα. Αν θέλετε να κόψετε μετά από 3-4 ώρες, καλό θα ήταν να βρέξετε τα μπισκότα με γάλα.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:

Εύκολο -γλυκό- σοκολάτα- μπανάνα-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close