Μπισκοτόγλυκο με κεράσια δίχρωμο

Συνταγή για ένα δίχρωμο μπισκοτόγλυκο με κεράσια , με σοκολάτα, κρέμα, μπισκότα και ζελέ κεράσι πολύ δροσερό και γευστικό για τις καλοκαιρινές υπογλυκαιμίες  .

    Για την επικάλυψη

  • ζελέ 1 φακελάκι κεράσι
  • κερασια Κατά βούληση φρέσκα

Ένα μπισκοτόγλυκο με κεράσια που στην βάση έχει μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα και μπισκότα πτι μπερ κλασικά. Η μους σοκολάτας και η σαντιγί απογειώνουν την γεύση. Τα μπισκότα τα μουλιάζουμε στο φρέσκο γάλα και αυτό το μπισκοτόγλυκο λιώνει στο στόμα.

Το μπισκοτόγλυκο είναι η νέα απόλαυση της εποχής με πολλούς να προτιμούν μπισκοτόγλυκο αντί για τούρτα στα γενέθλιά τους. Τώρα που ο καιρός είναι πιο ζεστός τα γλυκά ψυγείου τα έχουμε ανάγκη και σίγουρα το μπισκοτόγλυκο με κεράσια είναι ένα νόστιμο γλυκό για να απολαύσουμε  εμείς και οι φίλοι μας.

Μπισκοτόγλυκο με κεράσια δίχρωμο Μπισκοτογλυκό με κεράσια

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για το δίχρωμο Μπισκοτόγλυκο με κεράσια : 

Εκτέλεση

Στην αρχή χτυπάμε ξεχωριστά τις κρέμες γάλακτος σε σαντιγί. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και την προσθέτουμε στην σαντιγί που προορίζεται για μους σοκολάτας. Αναμειγνύουμε την σαντιγί και την βάζουμε στην άκρη. Τις βανίλιες τις βάζουμε στην σαντιγί που προορίζεται για λευκή κρέμα.

Βάζουμε και την δεύτερη σαντιγί στην άκρη. Στο μεταξύ γεμίζουμε ένα μπολάκι με το φρέσκο γάλα και βουτάμε τα πτι μπερ σοκολάτας στο γάλα και από τις δύο πλευρές. Κάνουμε μία στρώση με αυτά τα πτι μπερ σε μία φόρμα 30×20 εκατοστά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω την μους σοκολάτας και από πάνω κάνουμε μία στρώση με τα κλασικά πτι μπερ που τα έχουμε μουσκέψει και αυτά σε γάλα. Απλώνουμε την λευκή σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό μας.

Δείτε ακόμα Σοκολατένιος κορμός από παντεσπάνι με σαντιγί και φρέσκα κεράσια

Έπειτα ετοιμάζουμε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τον αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε κομμένα κεράσια στο γλυκό και από πάνω βάζουμε με προσοχή το ζελέ. Σερβίρουμε όταν το ζελέ σταθεροποιηθεί.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Μπισκοτογλυκο_ με_ κεράσια_

Η συνταγή είναι των αγαπημένων μας foodaholics.gr

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close