Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με σάλτσα βύσσινο και χαμηλά λιπαρά

Δροσερό και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζελέ, γιαούρτι και σάλτσα από κομπόστα βύσσινο. Ένα πεντανόστιμο, πολύ ελαφρύ και οικονομικό γλυκό ψυγείου με λίγα και απλά υλικά. Θα το απολαύσετε χωρίς τύψεις μιας και αυτό το υπέροχο γλυκό έχει ελάχιστα λιπαρά.

Αυτή η συνταγή για γλυκό θα σας λύσει τα χέρια μιας και είναι πάρα πολύ εύκολη στην παρασκευή της και δεν χρειάζεται να έχουμε γνώσεις ζαχαροπλαστικής για να την φτιάξουμε. Το μονό που θα χρειαστεί είναι λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει.

Αυτό το άκρως δροσιστικό γλυκάκι είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές μας λιγούρες και για όσους προσέχουν την διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερηθούν το γλυκό. Είναι τέλειο ακόμα και για τα παιδιά αφού με αυτό το γλυκό θα καταναλώσουν λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά.

Δοκιμάστε το σίγουρα θα το λατρέψετε όπως και εμείς!!!

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βυσσινάκια. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.

Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα. Έτοιμο!

Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με σάλτσα βύσσινο και χαμηλά λιπαρά

Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με σάλτσα βύσσινο και χαμηλά λιπαρά

Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με σάλτσα βύσσινο και χαμηλά λιπαρά

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Sofia Katsivelos

Close