Ενα λαχταριστό πανευκολό  κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο.

Σοκολατενιο κεικ σιροπιαστο με ζαχαρουχο.

Για το κεικ:
400 γρ. Φαρίνα
100 γρ. Κακάο
400 γρ. Ζάχαρη
650 ml γάλα φρέσκο
250 ml ηλιέλαιο
2 βανιλιες
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτή, αλατι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ… Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα…

Για το γλασο σιροπιασματος:
2 κουτιά ζαχαρουχο
250 κουβερτούρα γάλακτος

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρουχο και Ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχεια για να λιωσει…

Για την σαντιγί:
2 φακ. Garni
500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας… Την βάζουμε στο ψυγείο…

Μόλις γίνει το κεικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να χλιαρεψει… ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουταλας… Ρίχνουμε το σοκολατενιο γλασο που ειναι ζεστο και το αφήνουμε στην άκρη… Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα… Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο…

Ενα λαχταριστό πανευκολό κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο.

Η Συνταγή είναι της κ.Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – ‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close