Επαγγελματικές συνταγές για γλάσο κατάλληλο για κωκάκια και κωκ. Το κάθε γλάσο έχει το πολύ 4 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας για επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Υλικά:
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 3 κουταλιές βραστό
Με υποβρύχιο βανίλια:
- βανίλια 250 γραμμάρια υποβρύχιο
- κουβερτουρα 75 γραμμάρια
- βανίλια 1
Με χυμό λεμονιού:
- ζάχαρη άχνη 160 γραμμάρια
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια λιωμένη
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζανάκι + 2 κουταλιές της σούπας
Με γλυκόζη:
- κουβερτουρα 120 γραμμάρια
- βουτυρο 60 γραμμάρια
- γλυκόζη 1 κουταλιά της σούπας
Συνταγή για επαγγελματικό γλάσο για κωκάκια σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, με το πολύ 4 υλικά το καθένα. Τα υλικά είναι οικονομικά και τα έχουμε όλοι στο σπίτι, για επαγγελματικό αποτέλεσμα. Γλάσο για κωκάκια και οικογενειακά κωκ και επιλέξτε το αγαπημένο σας.
Για αρχή θα πρέπει να ξέρετε ότι το γλάσο για κωκ που βάζουν στα ζαχαροπλαστεία είναι ένα ειδικό γλάσο που το παίρνουν έτοιμο. Εμείς λοιπόν βρήκαμε για εσάς τους κατάλληλους συνδυασμούς στα υλικά, για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο κοντινό αποτέλεσμα, σε σχέση με το επαγγελματικό.
Κωκ ταψιού με φρυγανιές
Το πιο σωστό γλάσο όσων αφορά την αρχική συνταγή είναι αυτό που θα δούμε με το υποβρύχιο βανίλιας. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν τους αρέσει οπότε βρήκαμε για εσάς άλλες 3 προτάσεις για γλάσο κατάλληλο για κωκ και κωκάκια με λίγα υλικά. Διαλέξτε το αγαπημένο σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το επαγγελματικό γλάσο για κωκάκια: οι καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές:

Εκτέλεση για γλάσο με βραστό νερό
Βράζουμε το νερό και το ανακατεύουμε λίγο λίγο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε σκόνη. Αφού ομογενοποιηθεί καλά είναι έτοιμο για χρήση.
Εκτέλεση για το γλάσο με υποβρύχιο βανίλια
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, μαζί με το υποβρύχιο βανίλια και την κάψουλα βανίλιας. Αφού γυαλίσει είναι έτοιμο για χρήση.
Εκτέλεση για γλάσο με χυμό λεμονιού
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ακριβώς με αυτή τη σειρά. Προσθέτουμε αρχικά την ζάχαρη άχνη, στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού, έπειτα τη λιωμένη σοκολάτα και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και είναι έτοιμο.
Το γλυκό του Σαββάτου: Κωκ ταψιού
Εκτέλεση για γλάσο με γλυκόζη
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και το ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και την γλυκόζη. Είναι έτοιμο για χρήση.

Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Christina Vassou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr