Συνταγή για εύκολα παστάκια για αρχάριες με ζουμερό κέικ σοκολάτας και βελούδινο γλάσο. Είναι τα πιο εύκολα και νόστιμα παστάκια που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Υλικά:
- κουβερτουρα 500 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- αυγα 6
- Γάλα φρέσκο 80 ml
- βιτάμ 200 γραμμάρια λιωμένο
Για το γλάσο:
- κρεμα γαλακτος 500 ml
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Για το γαρνίρισμα:
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Μπορεί να νομίζατε ότι δε θα φτιάξετε ποτέ τα δικά σας παστάκια διότι είναι μία μπελαλίδικη συνταγή όμως η Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να σας πείσει για το αντίθετο. Μας δείχνει λοιπόν εύκολα σοκολατένια παστάκια από ζουμερό σοκολατένιο κέικ και βελούδινο γλάσο με εύκολη εκτέλεση και απλά υλικά. Είναι τα παστάκια της αρχάριας και σίγουρα θα τα φτιάχνετε συνέχεια!
Τα πιο εύκολα παστάκια σας έχουμε για σήμερα. Μία συνταγή ιδανική για όσους αγαπούν την σοκολάτα αλλά δεν έχουν χρόνο για μπελαλίδικες συνταγές με πολλές παρασκευές. Μία βάση από ζουμερό σοκολατένιο κέικ με λίγα υλικά κι ένα γλάσο εξίσου σοκολατένιο αρκούν. Αυτά τα ψευτοπαστάκια είναι η τέλεια συνταγή για γλυκό για γυναίκες και άντρες που δεν έχουν εμπειρία στη κουζίνα. Εμείς τα φτιάχνουμε πολύ συχνά και ποτέ δε το μετανιώσαμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Παστάκια από ζουμερό κέικ σοκολάτας και γλάσο:

Εκτέλεση για το κέικ
Χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί 28×26 εκατοστών με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά. Το βγάζουμε για να κρυώσει.
Παστάκια κορμού
Εκτέλεση για το γλάσο
Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι το γλάσο να γίνει λείο. Έπειτα κατεβάζουμε από την φωτιά το σκεύος και το αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε με το γλάσο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα το κόβουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr