Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Μπουγιουρντί με κοτόπουλο

Τρίτη- Κεφτεδάκια ψαριού!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο για τις κρύες νύχτες του χειμωνα!!

Τετάρτη- Ντομάτες γεμιστές με σπανακόριζο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19
Συνταγή απο chefoulis.gr

Υλικά
Ντομάτες 10 τεμ
Σπανάκι 1 κιλό καθαρισμένο
Ελαιόλαδο 150 ml
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
Άνηθος 1/2 ματσάκι
Ρύζι Καρολίνα 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Νερό 1/2 ποτήρι χλιαρό

Οδηγίες
Πλένουμε κι αδειάζουμε τις ντομάτες, την ψίχα από τις ντομάτες την κρατάμε να την χρησιμοποιήσουμε μετά. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι μας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί κι αυτό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι,την ψίχα από τις ντομάτες τριμμένη στον τρίφτη , το νερό κι αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε. Αλατίζουμε ελαφρώς το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις γεμίζουμε με το σπανακόρυζο. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι. Τις ψήνουμε στον φούρνο για 15- 20 λεπτά στους 180 βαθμούς ίσα να μαραθούν λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τις απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης: Αγκινάρες με αρακά! Ένας υπέροχος συνδυασμός!

Πέμπτη- Μπριζόλες µε ντοµατίνια και βαλσαµικό

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19
Συνταγή απο gastronomos.gr

Υλικά
4 χοιρινές µπριζόλες από σπάλα, µε το κόκαλο, πάχους 2 εκ. και βάρους περίπου
200 γρ. η καθεµία 1 µέτριο κρεµµύδι, σε ψιλά καρέ
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαµικό
4 σκελίδες σκόρδου (ή όσο µας αρέσει), λιωµένες
300 γρ. ντοµατίνια, ολόκληρα
1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσµου, ψιλοκοµµένα
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία
Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ώστε να κάψει καλά, και προσθέτουµε τις µπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες µαζί, τις ψήνουµε σε δύο δόσεις µοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά). Τις σοτάρουµε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουµε. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και συνεχίζουµε για άλλα 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουµε τις µπριζόλες από το τηγάνι και τις βάζουµε σε ένα πιάτο, σκεπασµένες.

Βάζουµε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεµµύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να µαλακώσουν, «ξύνοντας» µε ξύλινη κουτάλα τα πλαϊνά του τηγανιού ώστε να πάρουµε τα νόστιµα γλάσα που έχουν αφήσει οι µπριζόλες στο τηγάνι. Ρίχνουµε τα ντοµατίνια, το βαλσαµικό και αλατοπίπερο. Χαµηλώνουµε στο µέτριο τη φωτιά και συνεχίζουµε το ψήσιµο για περίπου 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα ντοµατίνια και να βγάλουν τα ζουµιά τους. Προσθέτουµε στο τηγάνι το βασιλικό και τα ζουµιά που θα έχουν βγάλει οι µπριζόλες στο πιάτο και ανακατεύουµε. Σερβίρισµα: Σερβίρουµε τις µπριζόλες µε τα ντοµατίνια και το ζουμί τους, και ψωµί ή αραβικές πίτες.

Δείτε επίσης: Μοσχαρίσια ρολά γεμιστά

Παρασκευή- Γίγαντες με λουκάνικο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19
Συνταγή από argiro.gr

Υλικά Συνταγής
3/4 φλ. ελαιόλαδο
500 γραμ. γίγαντες
2 πράσα
2 κλωνάρια σέλερι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 συσκευασία πομοντόρια (ντοματάκια) ή κονκασέ
250 γραμ. σπανάκι και 250 γραμ. λάπαθα
αλάτι
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μπούκοβο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Για τους γίγαντες με λουκάνικο και φέτα στο φούρνο, μουσκεύουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής. Την επομένη στραγγίζουμε, ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα. Καλύπτουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40΄.

Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι. Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε φέτες. Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι και τα λάπαθα. Τα ψιλοκόβουμε.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 2-3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄.

Σπάμε τα πομοντόρια (ντοματάκια) με πιρούνι και τα προσθέτουμε στα λαχανικά. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζ. νερό, το μπούκοβο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 5′-7′. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, κάνουμε μία στρώση το σπανάκι με τα λάπαθα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 C για 40΄, να μείνει με το λάδι του το φαγητό.

Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ. Βάζουμε το λουκάνικο στο μπλέντερ, να γίνει κιμάς. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα ψίχουλα και το λουκάνικο και τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά.

Απλώνουμε το μείγμα με το λουκάνικο στο φαγητό και ψήνουμε στους 230 C για 10΄, να ροδίσει καλά η κρούστα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίματα φέτας.

Δείτε επίσης: Μοσχομυριστή φασολάδα!

Σάββατο – Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

Κυριακή- Μπιφτέκια με ντομάτα και τυριά 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19
Συνταγή απο .chefoulis.gr

Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
Φρυγανιά τρμμένη 4 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι- πιπέρι – ρίγανη
Ξίδι 1 κουταλιά σούπας
Νερό 3 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Ντομάτες 6 φέτες χονδροκομμένες
Γραβιέρα 150 γρ τριμμένη
Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 φορές από το μηχάνημα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τα τυριά. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά να ανακατευτούν τα υλικά μας κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο (καλό είναι από το προηγούμενο βράδυ να ζυμώσουμε τον κιμά για να πάρει όλες τις μυρωδιές και τα αρώματα). Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετούμε. Με ένα πινέλο λαδώνουμε λίγο και τα μπιφτέκια μας γύρω γύρω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι από μία φέτα ντομάτα, τριμμένη γραβιέρα και τέλος τριμμένο ρεγκάτο. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας και να πιάσουν μια ωραία κρούστα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Δείτε επίσης: Φανταστικά ρολάκια κοτόπουλο με πένες στην γάστρα

Πίτα εβδομάδας – Εύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Η πιο νόστιμη τραχανόπιτα χωρίς φύλλο!

1ο γλυκο εβδομάδας Εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19
Συνταγή απο foodaholics.gr

Συστατικά
1+1 λίτρα γάλα
200+200 γρ ζάχαρη
80 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
80 γρ άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
1+1 κουταλιά βούτυρο
2 πακέτα πτι μπερ
250 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και την κρέμα σοκολάτα.
Όσο είναι ζεστές ενσωματώνουμε στην κάθε μία το βούτυρο.
Μόλις φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε σε κάθε κρέμα από 1 πακέτο σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
Σε φόρμα 30×18 cm με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή κρέμα και από πάνω την κρέμα κακάο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω.

Δείτε επίσης: Πορτοκαλια καραμελωμενα με σοκολατα

2ο Γλυκό εβδομάδας – Κοπεγχάγη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/02/19-03/03/19

Συστατικά
Για το σιρόπι

800 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη άχνη
1 στίκ κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
Για τη βάση

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κομματάκια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
40 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση

6 αυγά μέτρια
200 γρ. αμύγδαλα ωμά, με τη φλούδα
130 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
½ κ.γ. τζίντζερ
¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη συναρμολόγηση

5 φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

Δείτε επίσης: Σοκολατένια τάρτα με μους nutella

 


Close