Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 – 10/03/2019

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Λαχταριστό Κοτόπουλο με κοχυλάκια φούρνου !!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Μοσχάρι με λιγκουίνι και γιαούρτι στο πήλινο

Τρίτη Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. ξινομυζήθρα
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ πολτό ελιάς
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
αρωματικό λάδι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ντοματίνια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr

Δείτε επίσης: Φανταστική, υγιεινή Ψαρόσουπα με λαχανικά!

Τετάρτη Φασολάδα στο φούρνο (Ροδίτικη Λοπάδα)

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά Συνταγής
500 γραµ. λόπια (φασόλια Καταβιάς Ρόδου) ή φασόλια μέτρια
2 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες (ή κομμένες σε φέτες)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
1/2 φλ ελαιόλαδο λάδι
αλάτι
πιπέρι
1½ λίτρο νερό

Εκτέλεση
Για την παραδοσιακή αυτή φασολάδα στο φούρνο από τη Ρόδο, θα χρειαστούμε γάστρα, ή πήλινο σκεύος με καπάκι.

Βράζουμε τα λόπια (φασόλια) με κρύο νερό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μισομαλακώσουν για περίπου για 40′. Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό.

Σε πήλινο σκεύος με καπάκι βάζουμε μέσα τα φασόλια τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 1,5 λίτρο ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του, να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους . Η λοπάδα τρώγεται με πιρούνι.

Παραδοσιακά, δεν βράζουν από πριν τα φασόλια. Αλλά τα μουλιάζουν από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό. Την επόμενη ημέρα βάζουν όλα τα υλικά μαζί σε πήλινο σκεύος το σφραγίζουν με ζυμάρι και το βάζουν σε ξυλόφουρνο για 5 ώρες.

Συνταγή απο argiro.gr

Δείτε επίσης: Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Πέμπτη Μοσχάρι με κασέρι και καπνιστή γαλοπούλα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά
1 μεγάλο νουά γύρω στο 1½ κιλό
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
4 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο σε ροδέλες
2 κλαράκια σέλινο
1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
3 νεροπότηρα κρασί λευκό
20 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
20 φέτες τυρί κασέρι για τοστ
αλάτι
Για τη σάλτσα
3 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
το ζουμί που έβρασε το νουά
1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, βάζετε μέσα το νουά και το σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότα, τα σέλινα, το μαυροπίπερο και το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει περίπου για 2 ώρες και μέχρι να μαλακώσει.

Στην ώρα επάνω αλατίζετε το φαγητό. Αν χρειάζεται, προσθέτετε περισσότερο ζωμό όσο βράζει. Όταν μαλακώσει το βγάζετε, το βάζετε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε το ζουμί από το βράσιμο και το κρατάτε σε μια λεκανίτσα.

Όταν το νουά κρυώσει καλά (μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα) το κόβετε σε λεπτές φέτες. Παίρνετε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή ανοξείδωτη ή πορσελάνινη και βάζετε μια φέτα νουά, μια φέτα καπνιστής γαλοπούλας και μια φέτα κασέρι. Το κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες του νουά.

Όλα τα κομματάκια από το ζαμπόν και το τυρί που περισσεύουν εκτός του νουά τα κόβετε και τα μαζεύετε σε ένα μπολάκι. Τα ψιλοκόβετε.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτετε το ζουμί που έβρασε το νουά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κομματάκια της γαλοπούλας και του τυριού και την τριμμένη παρμεζάνα. Αν σας πήξει πολύ την αραιώνετε με λίγο νερό ή ζωμό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Περιχύνετε το νουά με τη ζεστή σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει το κασέρι. Το σερβίρετε καυτό στο τραπέζι και το γαρνίρετε με πιλάφι.

Συνταγή από olivemagazine.gr

Δείτε επίσης: Χοιρινό με κρέμα γάλακτος και νιοκι πατάτας!!

Παρασκευή Μακαρόνια με γαριδούλες !!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

YΛΙΚΑ

1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες -Αυτές που είναι μικρούλες καθαρισμένες και οικονομικές [στο συγκεκριμένο φαγητό]
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1/2 ποτήρι νερού ούζο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι σκόρδο και σοτάρουμε λίγο .
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε ακόμα λίγη ώρα .
Προσθέτουμε και τις γαρίδες μαζί και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες με το πελτέ ,αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ,λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον μαϊντανό .
Έχουμε βράσει κα τα μακαρόνια συγχρόνως και όταν ετοιμαστούν οι γαρίδες΄τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά.

Συνταγή απο mageirikhkaisuntages.blogspot.com

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

Σάββατο Χοιρινά σνίτσελ γεμιστά με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα !!!

Κυριακή Παπουτσάκια μελιτζάνες Μπουκιά και συγχώριο Πανεύκολα με πολύ ωραία κρέμα μπεσαμέλ 

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Συνταγές για Παστίτσιο, μουσακά, γιουβέτσι

Πίτα της εβδομάδας Σπανακόπιτα με σόδα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

1ο Γλυκο εβδομάδας Γαλακτομπούρεκο!!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά για ένα ταψάκι 25*35
1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού
200 γρ περίπου αιγοπρόβειο βούτυρο Ήπειρος για το άλειμμα των φύλλων
1250ml γάλα πλήρες
3/4φλ.ζάχαρη
3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ κούσταρ πάουντερ γιώτης η αν δεν βρείτε κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
3 αβγά
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
Σιρόπι
500γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 κ.σ γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι

Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι,το κουσταρ παουντερ,τις βανίλιες και το ξύσμα μαζί.
Οταν ζεσταθεί το γάλα (όχι να κάψει) ρίχνω βροχηδόν και ανακατεύοντας το σιμιγδάλι.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρεμούλα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Σκεπάζω με μια μεμβράνη καλά και αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους.
Ενσωματώνω τα αβγά στην κρύα κρεμούλα.
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράζω για τρία λεπτά ακριβώς.
Αφήνω να κρυώσει.

Βουτυρώνω καλά το ταψάκι μου και στρώνω 7 φύλλα κάτω,βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
Στρώνω την κρέμα και στρώνω άλλα 7 φύλλα πάνω .
Βουτυρώνω καλά την επιφάνεια και βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ετσι παγώνει το βουτυράκι από πάνω και μπορώ να χαράξω τα κομμάτια μου με ευκολία.
Ραντίζω με νεράκι τα φύλλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει καλά.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι!!!

Συνταγή απο mageirikhkaisuntages.blogspot.com

Δείτε επίσης: Ενα εκμέκ κανταΐφι από καρδιάς που θα κλέψει τις εντυπώσεις !!!

2ο γλυκο εβδομάδας Μους λευκής σοκολάτας με τυρί κρέμα και φρούτα του δάσους

Συστατικά
55 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
125 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
¼ κ.γ. αλάτι
ασπράδια από 3 μέτρια αυγά
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
225 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. φρούτα του δάσους
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

Δείτε επίσης: Πορτοκαλόπιτα, ζουμερή, της Βασούλας!!

 


Close