Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Ρολό κιμά σε σφολιάτα 

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Υλικά Συνταγής
1½ κιλό ανάμεικτο κιμάς μοσχάρι και χοιρινο (ή μόνο μοσχάρι)
2-3 κ.σ ξύδι από κρασί
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 τριμμένο καρότο
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
200 γραμ. ασπρομανίταρα πολύ ψιλοκομμένα (στο χέρι ή στο μπλέντερ)
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες (ώριμες και σφιχτές)
1½ φλ. νιφάδες βρώμης (ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά)
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σκόνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 βρασμένα αβγά
1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
2 φύλλα σφολιάτας
Για το άλειμμα
διάλυμα αυγού (κρόκος με λίγο γάλα ή νερό)

Εκτέλεση
Για το ρολό κιμά σε σφολιάτα (wellington), βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξύδι, τα βότανα, τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μην ξεχωρίζουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε στο τέλος τα ψίχουλα, τη βρώμη ή τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε να αφρατέψει ο κιμάς και ενωθούν τα υλικά.

Ο κιμάς για το ρόλο πρέπει να είναι αφράτος και όχι σφιχτός. Αν όμως τα λαχανικά κατεβάσουν υγρασία, τότε προσθέστε λίγα ψίχουλα ψωμιού παραπάνω ώστε να ρουφήξουν τα περιττά υγρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο. Βάζουμε επάνω τον κιμά. Με τα χέρια ανοίγουμε σε χοντρό μακρόστενο φύλλο με μέγεθος 40×15 εκ. Πρέπει να είναι αρκετά χοντρό σε πάχος ώστε να καλυφθούν τα αυγά μέσα του. Ακουμπάμε στη μέση του απλωμένου κιμά τα αυγά κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα όλη την επιφάνεια του κιμά.

Με την βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε σε σχήμα φρατζόλας και σφραγίζουμε τις ενώσεις της λαδόκολλας ερμητικά. Ακουμπάμε σε σχάρα ή ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 45΄.

Ανοίγουμε το ρολό κιμά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το ρολό, προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220 βαθμούς C στον αέρα.

Βάζουμε τα δυο φύλλα σφολιάτας στον πάγκο, το ένα δίπλα στο άλλο. Τσιμπάμε με πιρούνι τις ενώσεις, ώστε να γίνει ένα μεγάλο φύλλο σφολιάτας. Ακουμπάμε το μισοψημένο ρολό και τυλίγουμε τη σφολιάτα ολόγυρά του. Σφραγίζουμε τις ενώσεις στα πλαϊνά. Τοποθετούμε το τυλιγμένο με σφολιάτα ρολό, με την ένωση της σφολιάτας από κάτω να ακουμπάει στο ταψί.

Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της σφολιάτας σε κομμάτια (όπως δηλ θα κόψουμε για να σερβίρουμε τις φέτες. Αλείφουμε ολόγυρα με το χτυπημένο αυγό.

Βάζουμε αμέσως στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15′ στους 220 βαθμούς C, στον αέρα, μέχρι να κάνει παφ η σφολιάτα και να πάρει γρήγορα όγκο.

Χαμηλώνουμε τότε το φούρνο στους 190 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30΄μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά η σφολιάτα.

Αφού ψηθεί το ρόλο κιμά στην τραγανή σφολιάτα, αφήνουμε να σταθεί για 10′. Έπειτα, κόβουμε σε εντυπωσιακές φέτες και σερβίρουμε με μια σαλάτα εποχής και πουρέ πατάτας.

Συνταγή από argiro.gr

Δείτε επίσης: Μοσχαράκι με κολοκυθάκια κοκκινιστό

Τριτη Γλυκόξινο χοιρινό με σταφίδες

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Υλικά
1 κιλό σνίτσελ χοιρινά, σε λωρίδες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος
½ φλιτζανάκι του καφέ μηλόξιδο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή
θυμάρι φρέσκο
θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
Για το σερβίρισμα:
2 φλιτζάνια πλιγούρι
5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε τις λωρίδες του κρέατος και τις πασπαλίζετε με δύο κουταλιές αλεύρι τινάζοντας το κρέας ανάμεσα στα δάχτυλά σας να πάει παντού. Μουλιάζετε τις σταφίδες σε λίγο νερό χλιαρό.

Βάζετε ένα γουόκ να ζεσταθεί πολύ καλά στη φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνετε το κρέας και λίγο ελαιόλαδο και το ροδίζετε λιγάκι από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Σβήνετε με το ξίδι και το πετιμέζι, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το θυμάρι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό στο ενδιάμεσο.

Ρίχνετε τις σταφίδες μαζί με λίγο από το νερό που μούλιασαν και δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό. Σβήνετε τη φωτιά όταν χυλώσει η σάλτσα του και προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι.

Για το πλιγούρι: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το πλιγούρι και σοτάρετε για λίγο ακόμα μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το καυτό νερό, αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να πιει όλο σχεδόν το νερό του.

Το τραβάτε τότε από τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι.

Όταν τραβήξει το πλιγούρι όλο το νερό, ανακατεύετε μέσα τον άνηθο και το σερβίρετε σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω το γλυκόξινο χοιρινό.

Συνταγή από olivemagazine.gr

Δείτε επίσης: Μπουκίτσες χοιρινού με τυριά, μανιτάρια στην λαδόκολλα

Τετάρτη Κρεμμυδόσουπα Γαλλική

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Υλικά Συνταγής
1 κιλό κρεμμύδια (5-6 μεγάλα-κομμενα σε λεπτές φέτες)
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
2 πρέζες ζάχαρη
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 .300 ml ζεστό ζωμό κρέατος
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι αλάτι
πιπέρι
Για το τελείωμα
5-6 φέτες από μπαγκέτα (λεπτές)
2/3 φλ. τριμμένη γραβιέρα
λίγο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για την καλύτερη γαλλική κρεμμυδόσουπα, ξεκινάμε πάντα με το καραμέλωμα των κρεμμυδιών.

Διαλέγουμε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση. Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην πάρουν σχεδόν καθόλου χρώμα στην αρχή, ανακατεύοντάς τα τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Περίπου για 15΄.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίσουμε το καραμέλωμα ανακατεύοντας τακτικά, για 10-15′ επιπλέον, μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια ένα σκούρο χρυσό χρώμα.

Τότε, πασπαλίζουμε με 2-3 πρέζες ζάχαρη και συνεχίζουμε το καραμελωμα ανακατεύοντας για 10′ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 1′ να βγάλει τα αρώματα του. Σβήνουμε με το κρασί τρίβοντας καλά την βάση της κατσαρόλας να ντεγκλασάρει. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό κρέατος και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κρεμμυδόσουπα και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄.

Αφαιρούμε τα βότανα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Διατηρούμε την κρεμμυδόσουπα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά και ετοιμαζόμαστε να σερβίρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τις λεπτές φέτες ψωμιού. Αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 6-7΄ να γίνουν τραγανές. Τις πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα, τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα σε μπολ και γαρνίρουμε μια μια φέτα φρυγανισμένη μπαγκέτα και λιωμένη γραβιέρα.

Κλασικά η παραδοσιακή γαλλική συνταγή κρεμμυδόσουπα σερβίρεται ως εξής: Iσομοιράζεται σε 5-6 πυρίμαχα μπολ. Τα βάζουμε όλα μαζί πάνω σε σχάρα ή σε ταψί. Βάζουμε σε κάθε μπολ στην επιφάνεια της κρεμμυδόσουπας, από 1 φέτα φρυγανισμένη μπαγκέτα. Πασπαλίζουμε μπόλικη γραβιέρα και βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς C για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρεται αχνιστή!

Συνταγή από argiro.gr

Δείτε επίσης: Ρεβίθια με σέλινο και καρότο!! θα εκπλαγείτε απο τη γευση!!

Πεμπτη Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτα και μυρωδικά

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Υλικά
1.200 γρ. λευκό ψάρι σε φέτες, της αρεσκείας μας, φρέσκο ή κατεψυγμένο (πέρκα, μπακαλιάρος, γλαυκός κ.λπ.)
10 – 15 μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
2 μέτριες ντομάτες, σε φέτες + 1 επιπλέον, τριμμένη
1.500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1/2 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος)
2 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
70 ml ούζο ή τσίπουρο ή λευκό ξηρό κρασί (με διαφορετικό γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα)
100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον για το σοτάρισμα του ψαριού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλες οι φέτες στο τηγάνι) για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να σφίξει. Το κρατάμε στην άκρη.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, την ντομάτα (τριμμένη και φέτες), το μαϊντανό, τη μισή ποσότητα βασιλικού, το δεντρολίβανο, το ούζο (ή το τσίπουρο ή το κρασί), το ελαιόλαδο, 100 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν σχεδόν οι πατάτες. Ξεφουρνίζουμε το ταψί, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις ελιές (αν τις βάλουμε), τον υπόλοιπο βασιλικό, ανακατεύουμε απαλά, για να μη λιώσουμε τις πατάτες, απλώνουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και το ψάρι και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Σερβίρουμε το φαγητό και συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Συνταγή από gastronomos.gr

Δείτε επίσης: Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο για τις κρύες νύχτες του χειμωνα!!

Παρασκευή Vegan κανελόνια με ρικότα από τόφου, σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Υλικά
1 πακέτο vegan κανελόνια*
Για την γέμιση:
2 πλάκες τόφου (φυσική γεύση)*
20ml χυμό λεμόνι
50ml νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκες ντομάτες
100ml νερό
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 πρέζες ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
Για το χώμα ελιάς (προεραιτικό):
100γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

Διαδικασία
Για την κρέμα vegan ricotta: Πλένετε πολύ καλά το σπανάκι, το δυόσμο και το βασιλικό και τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι αφού ζεστάνει αρκετά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι και έπειτα τα μυρωδικά. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά και το αποσύρετε από την φωτιά.

Αδειάζετε το σπανάκι σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε το τόφου μαζί με το λεμόνι και το νερό μέχρι να γίνουν μια κρέμα,. Εάν δείτε ότι είναι στεγνό προσθέτετε λίγο ακόμα νερό. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα άλλο μπολ. Ψιλοκόβετε το σπανάκι με το μαχαίρι και το βάζετε και αυτό στο μπόλ με την κρέμα τόφου και αλατοπιπερώνετε.

Για την σάλτσα ντομάτας: Στην συνέχεια πλένετε τις ντομάτες και τις τρίβετε σε έναν τρίφτη. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε μέχρι να μας δώσει χρώμα ο πελτές και να βγάλει αρώματα. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το χώμα ελιάς: Χτυπάτε τις ελιές σε ένα μίξερ να γίνουν πολύ ψιλοκομμένες και τις ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά στο τηγάνι ή στον φούρνο στους 70ο C για 4 ώρες μέχρι να αποξηραθούν.

Για τη σύνθεση: Γεμίζετε τα κανελόνια με την κρέμα τόφου-σπανάκι με την βοήθεια ενός κορνέ. Σε ένα ταψί προσθέτετε λίγη από την σάλτσα ντομάτας στον πάτο και στρώνετε απο πάνω τα κανελόνια. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο c στον αέρα για 30 λεπτά. Στην συνέχεια ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Συνταγή από olivemagazine.gr

Δείτε επίσης : Σουφλε φουρνου με λαχανικα

Σάββατο Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Κυριακή Κοτόπουλο γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση στη γάστρα.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Λαχταριστό Παστίτσιο για όλη την οικογένεια !!!

Πίτα της εβδομαδας Η πιο αρωματική κιμαδόπιτα που έχετε δοκιμάσει

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

1ο Γλυκό εβδομάδας Γιαούρτι αρωματισμένο με λάιμ με κομπόστα αχλάδι

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 αχλάδια
1 νεροπότηρο ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ. σούπας τρούφα σοκολάτας

Διαδικασία
Βάζετε τα δύο διαφορετικά ξύσματα από τα λάιμ και το λεμόνι σε ένα μπολάκι, ρίχνετε μέσα τις τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να “λασπώσουν”. Προσθέτετε και το λιμοντσέλο και αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε την κομπόστα αχλάδι καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα τους και το κοτσάνι, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα φυλάτε σκεπασμένα στο ψυγείο. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνετε στο μάτι μέχρι να γίνει μια πολύ ξανθιά καραμέλα. Ρίχνετε μέσα 1½ νεροπότηρο καυτό νερό, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει το νερό και να λιώσει εντελώς η καραμέλα.

Ρίχνετε μέσα στην καραμέλα τα καθαρισμένα αχλάδια και βράζετε σε μέτρια φωτιά, όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Αν θέλετε αρωματίζετε με λίγη κανέλα και γαρίφαλο, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα παγώνετε καλά μαζί με τη σάλτσα τους.

Βγάζετε το γιαούρτι από το ψυγείο, το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το μίγμα από τα ξύσματα και το λιμοντσέλο και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το γιαούρτι στο ψυγείο έως την ώρα του σερβιρίσματος. Πριν σερβίρετε προσθέστε αχλάδια και λίγη από τη σάλτσα τους και πασπαλίστε με τρούφα σοκολάτας. Σε ξεχωριστό μπολ βάλτε όσα αχλάδα και σάλτσα περίσσεψαν για να προσθέτει ο καθένας ελεύθερα όση επιπλέον κομπόστα θέλει στο γιαούρτι του.

Η συνταγή από olivemagazine.gr

2ο Γλυκο εβδομάδας Μαλακά και αφράτα ρολά με μαρμελάδα μήλου κανέλα και καρύδια.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 04/02/2019 – 10/02/2019

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

 

Close