Ρεβίθια με σέλινο και καρότο!! θα εκπλαγείτε απο τη γευση!!

Ένα υγειινό και νοστιμο φαγητό που κάθε νοικοκυρά θα εντάξει στο πρόγραμμα μαγειρικής της!!!

Συστατικά

2 φλ. ρεβίθια ολόκληρα,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
4-5 κλωναράκια από ρίζα σέλινου ψιλοκομμένα,
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους,
2 καρότα κομμένα σε κύβους,
1 κουταλάκι κύμινο,
½ κουταλάκι πάπρικα,
2 φύλλα δάφνη,
1 ξυλάκι κανέλα,
2 λεμόνια ο χυμός,
1 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά),
αλάτι, πιπέρι.

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμος Τραχανάς Λαχανικών (Νηστίσιμος)

Βήματα

Βήμα 1
Βάζετε τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ.

Βήμα 3
Την επόμενη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4
Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 5
Παράλληλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα.

Βήμα 6
Ακολούθως, προσθέτετε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη, την κανέλα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να απελευθερωθούν οι μυρωδιές από τα μπαχαρικά.

Βήμα 7
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια τα λαχανικά, το ζωμό και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 8
Βράζετε το φαγητό για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και τα λαχανικά.

Βήμα 9
Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο νερό.

Βήμα 10
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Δείτε επίσης: Υγιεινές φακές λεμονάτες για μικρούς και μεγάλους!

Πηγή: xrysessyntages.com
Close