Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Τραχανάς σούπα με φέτα
Συνταγή από: supersyntages
Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς ξυνός
4 φλιτζάνια νερό
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Αν θέλετε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέστε κι άλλο ένα ποτήρι.
Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θα βάλετε τελικά εξαρτάται από σας.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.
Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η σουπα τραχανά με φέτα είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστο και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και λίγα κρουτόν ή ψημένο ψωμάκι σε κυβάκια όπως στη φωτογραφία της συνταγής.
Καλή όρεξη.
Συμβουλές;
Στα χωριά, αντί για ελαιόλαδο έβαζαν φρέσκο βούτυρο. Αν έχετε φρέσκο βούτυρο, χρησιμοποιήστε το και θα με θυμηθείτε!
Οσο περισσότερο αφήστε τον τραχανά να βράσει τόσο περισσότερο χυλώνει. Αν προτιμάτε τραχανά σούπα νερουλή, βγάλτε το αμέσως. Αν τον προτιμάτε πιο πηχτό, όπως στη φωτογραφία, αφήστε να βράσει τον 2-3 λεπτά παραπάνω ανακατεύοντας.
Δείτε ακόμα :Υπέροχος τραχανάς σπιτικός!
Τρίτη-Ταλιατέλες με κοτόπουλο, μουστάρδα και πιπεριές
Συνταγή από: gastronomos
Υλικά
500 γρ. (1 πακέτο) ταλιατέλες, ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι, κομμένο σε κύβους
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
6 – 8 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες χωρίς το κουκούτσι
400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, αποφλοιωμένα, (από κονσέρβα), πολτοποιημένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε καλά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, τις ελιές, τη μουστάρδα Maille dijon originale και 200 ml νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 -15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να «δέσει» η σάλτσα. Ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στην κατσαρόλα με τα βρασμένα μακαρόνια προσθέτουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Τετάρτη-Σπανακοκεφτέδες
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πέμπτη-Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα!!
Συνταγη από: cookpad
Υλικά
6 μερίδες
1-1,5 kg χοιρινό (ότι μας άρεσει)
? 1-2 καρότα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6-7 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή κορν φλαουρ
? 1 λεμόνι (τον χυμό του)
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ.του γλυκού ρίγανη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε κατσαρολα σοταρουμε κ τηγανίζουμε καλά με το ελαιόλαδο το χοιρινό μας (εγώ έχω επιλέξει χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο) από ολες τις πλευρές (σε μερίδες μας βολεύει να είναι το κρέας μας)
Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα!! recipe step 1 photo
Ψιλοβουμε παράλληλα το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, κόβουμε τα καρότα, κόβουμε τις πατάτες όπως θέλουμε κ τις πασπαλιζουμε με το αλεύρι ή το κορν φλαουρ (να πάει παντού)
Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα!! recipe step 2 photo
Μόλις είναι έτοιμο το χοιρινό προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστουν μαζί με το κρέας μας, ανακατεύουμε..
Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα!! recipe step 3 photo
Προσθέτουμε τις πατάτες με τα καρότα μας κ ανακατεύουμε να τσιγαριστουν κ αυτές μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας..
Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα!! recipe step 4 photo
Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας & το χυμό λεμονιού.
Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα!! recipe step 5 photo
Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό μας κ βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 1h περίπου κουνωντας κυκλικά την κατσαρόλα μας που κ που. Μόλις περάσει η μία ώρα κ δούμε με ένα πιρούνι πως είναι έτοιμες οι πατάτες αλλά κ το χοιρινό τσιμπιετε με ευκολία, αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μας κ βράζουμε έτσι για αλλά 5′-10′ έως ότου δέσει η σάλτσα μας κ το φαγητό μας έχει γλασαριστει.. Σερβίρουμε αφου κρυώσει λίγο πρώτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!!!
Δείτε ακόμα: Χοιρινό λεμονάτο και ρύζι με δαμάσκηνα
Παρασκευή-Σούπα μινεστρόνε λαχανικών με μαυρομάτικα
Συνταγή από: argiro
Υλικά Συνταγής
2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλ. κριθαράκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σούπα μινεστρόνε λαχανικών, ξεπλένουμε πρώτα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου 35-40 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το συνολικό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλερι. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μαυρομάτικα. Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό, να τα σκεπάζει και να εξέχει 2-3 δάχτυλα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Για το επόμενο 10 λεπτο ανακατεύουμε συχνά τη σούπα μινεστρόνε λαχανικών, γιατί το κριθαράκι κατακάθεται και πιάνει στην κατσαρόλα.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο βραστό νερό για να βράσει το ζυμαρικό.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Η σούπα μας βγαίνει πυκνή και τέλεια, με χυλωμένα όλα τα υλικά της.
Σάββατο-Ψάρι πλακί
Συνταγή από: xrysessyntages
Κυριακή-Πεντανόστιμος Μουσακάς με κολοκύθια, μελιτζάνες, κιμά και κρέμα γραβιέρας
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πίτα Εβδομάδας:
- Πίτα με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα
Συνταγή από: syntages
Γλυκά Εβδομάδας:
- Κεικ με κάστανο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Μπισκότα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και μπανάνα – Μόνο με 5 υλικά
Συνταγή από: foodmaniacs
Για τα μπισκότα σοκολάτας θα χρειαστείτε
1/2 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
1 ώριμη μπανάνα
1/8 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 & 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C.
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώστε τη μπανάνα και αναμείξτε τη με το φυστικοβούτυρο. Κατόπιν προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταγόνες σοκολάτας.
Φτιάξτε μπαλίτσες από το μείγμα σας και κατόπιν τοποθετήστε τες, σε ένα ταψί ψησίματος με λαδόκολλα, πιέζοντάς τες ώστε να πάρουν τη μορφή μπισκότου. Ψήστε τα για 10-12 λεπτά και κατόπιν αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρετε!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες