Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Υλικά

1 κιλό περίπου φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
2 κολοκύθια μεγαλούτσικα σε ροδέλες
2 καρότα μεγαλούτσικα σε φετάκια
3-4 μεγάλα λευκά μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα σε μικρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
Μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Νερό

Εκτέλεση

Έχουμε ξεπλύνει τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα στραγγίζουμε και έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή τριμμένη και τα αλείφουμε καλά με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα κρεμμύδια και στρώνουμε πρώτα τις φέτες από τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα και έπειτα στρώνουμε το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και τη ντομάτα από πάνω. Προσθέτουμε ελαιόλαδο να πάει παντού και συμπληρώνουμε το κρασί, χυμό από μισό λεμόνι και λίγο νεράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά περίπου, αναλόγως και το φούρνο. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα θα το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά και θα ελέγχουμε να μη στεγνώσει το φαγητό μας και αρπάξει. Σερβίρεται ζεστό.

Συνταγή από trikalaola.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 05/08/19-11/08/19

Τρίτη Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδάτη κρούστα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
Για την κρούστα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (σε όλα τα μπαχαράδικα)
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά – είναι τέλειο για την κρούστα!)
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα. Ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση. Απλώνουμε τις σαρδέλες και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.

Τετάρτη Φασολάκια λαδερά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Υλικά

1 κιλό φασολάκια
2 πατάτες, σε τέταρτα
3 κολοκυθάκια, στο μέγεθος της πατάτας
4 μέτριες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 καρότο, σε ροδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 – 5 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. ντοματοπελτέ
¼ κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Παράλληλα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το μαϊντανό, το σέλινο και την πιπεριά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα κολοκύθια, την πιπεριά και τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 5΄- 6΄λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο. Ύστερα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τόσο νερό, όσο να δούμε ότι καλύπτονται όλα μας τα υλικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40΄- 45΄ περίπου.
Κάπου – κάπου πρέπει να κουνάμε την κατσαρόλα, για να μην μας κολλήσει. (Δεν ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν τα λαχανικά).
Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε.
Τα φασολάκια μας είναι έτοιμα, όταν έχουν μαλακώσει και μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρονται με φέτα!

Συνταγή από donna.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 08/07/19-14/07/19

Πέμπτη Μοσχαρίσια μπιφτέκια με ντομάτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 ντομάτες

1 μεγάλο παξιμάδι

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κρασί

Ρίγανη

Βασιλικό

Μπαχάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το παξιμάδι θρυμματισμένο (που έχετε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει), τη ρίγανη, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά και τα αφήνετε 1/2 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα. Στο μεταξύ, τρίβετε τις ντομάτες και ψιλοκόβετε την πιπεριά. Τα αναμειγνύετε σε ένα μπολ με το λάδι, το βασιλικό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε λίγο σε ένα κατσαρολάκι. Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νερό και τα ψήνετε στο φούρνο.

Συνταγή από  vita.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 10/06/19-16/06/19

Παρασκευή Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και σάλτσα ντομάτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Υλικά
1 κ. μεγάλα χοντρά κολοκυθάκια
300 γρ. ρύζι νυχάκι
1 ½ κ. ντομάτες για σάλτσα
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο. Ψιλοκόβουμε το ένα τρίτο της σάρκας και αφήνουμε την υπόλοιπη σάρκα ολόκληρη.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα των κολοκυθιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε δυο –τρεις φορές. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν τελείως. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε δίπλα –δίπλα σε μακρόστενο, βαθύ ταψάκι. Στερεώνουμε ανάμεσά τους την υπόλοιπη ψίχα των κολοκυθιών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην ντομάτα, αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Ψήνουμε για 1 ώρα.

Συνταγή από athinorama.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 13/5/19-19/5/19

Σάββατο Ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Κυριακή Κατσικακι στο φουρνο με πατατες με μουσταρδα και λεμονι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πίτα εβδομάδας Μπατζίνα, Πίτα Θεσσαλίας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Υλικά
500 gr. κολοκύθα πράσινη
400 gr. φέτα σκληρή
2 αυγά
120 ml. γάλα
80 ml. ελαιόλαδο
250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Για να φτιάξουμε την τέλεια μπατζίνα θα χρειαστούμε μια μεγάλη πράσινη κολοκύθα.
Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Βγάζζουμε την ψίχα της κολοκύθας ξύνοντας με κουτάλι , διαφορετικά τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και την βάζουμε σε τρυπητό.
Πατάμε με το χέρι μας καλά την τριμμένη κολοκύθα να βγάλει τα υγρά και αλατίζουμε.
Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πηρούνι και την βάζουμε σε ένα μπώλ.
Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος.
Προσθέτουμε στο μπώλ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το την τριμμένη κολοκύθα και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί.
Το ταψί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε η πίτα να έχει πάχος το περισσότερο 1 εκατοστό, γιατί πρέπει να είναι λεπτή.
Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.

Συνταγή από funkycook.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/07/19-04/08/19

1ο Γλυκό Εβδομάδας Πορτοκαλόπιτα σαν κέικ με σοκολάτα 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

2ο Γλυκό εβδομάδας Μωσαικό κορμός

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 16/9/19-22/9/19

ΥΛΙΚΑ
# 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
# 250 γρ. βούτυρο αγελάδος ή ένα πακέτο βιτάμ
# 1 κούπα κακάο
# 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
# 1/3 κούπας κονιάκ ή λικέρ Τia Maria
# 1 κούπα καρύδια (αν θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βρέχουμε με 3-4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε, ώστε να μην υπάρχουν σβολάκια. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το κακάο, το βούτυρο αγελάδος και το κονιάκ καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα σοκολάτας.

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα μπισκότα και τα βάζουμε στο μίγμα σοκολάτας, να αναμιχθούν καλά.

Τυλίγουμε το μίγμα σε λαδόκολα, την οποία αν θέλουμε, την έχουμε καλύψει με τρούφα σοκολάτας, φτιάχνοντας ένα ρολό. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε εδώ όλες τις συνταγες που έχουμε για κολάτσιο στο σχολειο!


Close