Κατσικακι στο φουρνο με πατατες με μουσταρδα και λεμονι

Ενα λαχταριστό φαγητο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σε ενά τραπέζι!

Υλικά

3 μεγαλα κομματια κατσικακι (μπουτι και παιδακια)
Χυμο απο 2 λεμονια
1 κλωναρι δεντρολιβανο ολοκληρο
3 κς μουσταρδα
3-4 σκελιδες σκορδο
1 ποτηρι λαδι
1 ποτηρι λευκο κρασι
1 ποτηρι νερο
Αλατι πιπερι ριγανη

Εκτέλεση

Σε μια γαστρα βαζουμε το κρεας και τις πατατες και τα αλειφουμε με τα υπολοιπα υλικα εκτος απο τα σκορδα τα οποια αφου κανουμε σχισμουλες στο κρεας με ενα μαχαιρι σε διαφορα σημεια του,τα μπιγουμε μεσα.
Κλεινουμε το καπακι και ψηνουμε στους 180-200 βαθμους για δυο ωρες τουλαχιστον.
Δοκιμαζουμε αν ειναι σχεδον ετοιμο και βγαζουμε το καπακι συνεχιζοντας το ψησιμο μεχρι να ροδισει καλα.

Ελένη Μακροδημήτρη
Ελένη Μακροδημήτρη

Με λένε Ελένη Μακροδημήτρη, είμαι παντρεμένη και έχω δυο μικρούς γιους, το Γρήγορη και το Γιάννη. Η σχέση μου με τη μαγειρική μετράει πολλά χρόνια. Από μικρό παιδάκι σχεδόν. Περνάω πολλές ώρες καθημερινά στην κουζίνα μου κάνοντας πράξη τις σκέψεις μου. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι έμπνευση και δημιουργία... Ότι γίνεται με αγάπη και ηρεμία πετυχαίνει πάντα!!


Close