Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Στραπατσάδα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Υλικά
4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες,
1 κρεμμύδι (προαιρετικά),
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά,
6 χτυπημένα αυγά,
4-5 κ.σ. θρυμματισμένη φέτα,
1/3 κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες είναι εκτός εποχής),
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
λίγη ρίγανη ή λίγα φιλαράκια μέντας (προαιρετικά),
3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ τις πολτοποιημένες ντομάτες (με την ζάχαρη), το κρεμμύδι (προαιρετικώς) και την πιπεριά σε ένα τηγάνι και τα βράζω μέχρι να πιούν τα υγρά τους, για 15-20’ σε δυνατή φωτιά (7/9).
Στο τέλος του βρασμού προσθέτω το ελαιόλαδο,και στην συνέχεια τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύω τακτικά.
Μόλις ψηθούν τ’ αυγά και στερεοποιηθούν χωρίς όμως να στεγνώσουν,
ρίχνω την θρυμματισμένη φέτα κι ανακατεύω.
Αλατοπιπερώνω, δοκιμάζω και προσθέτω λίγη ρίγανη (ή φυλλαράκια μέντας) για άρωμα και το μενεμένι (ή στραπατσάδα) είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Φροντίζω να αποσύρω το μενεμένι από την φωτιά όσο ακόμα είναι ζουμερό.
Σερβίρω με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί κι απολαμβάνω…!

Συνταγή από dailycious.gr

Δείτε επίσης Λαχταριστά Σνίτσελ κοτόπουλο στον φούρνο !!!

Τριτη Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά ρύζι και κρέμα αυγολέμονο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Υλικά συνταγής
10 μεγάλα κολοκυθάκια
Για τη γέμιση:
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
110 γρ. ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου διόσμου
¼ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
⅓ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 αυγό χτυπημένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη κατσαρόλα:
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση από 1 ζωμό ζελέ ψυγείου)
1-2 λεμονιών το χυμό
⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τη κρέμα αυγολέμονο:
3 κρόκοι αυγών
½ φλ. τσαγιού κρύο ζωμό λαχανικών ή κρύο νερό
αλάτι πιπέρι
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 ½ φλ. τσαγιού ζωμό από το φαγητό (αν δεν επαρκεί προσθέτετε extra ζωμό λαχανικών)
1-2 λεμονιών το χυμό
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τα κολοκύθια και, με το ειδικό εργαλείο. Αδειάζετε τη ψίχα τους, κατά μήκος. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σας και βάζετε το ζωμό να βράσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας για τουλάχιστον 3 λ για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα υλικά και οι γεύσεις.
Γεμίζετε, με τα δάχτυλά σας, τα κολοκύθια με τη γέμιση και τα στρώνετε, το ένα δίπλα στο άλλο σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα. Αν σας περισσέψει μείγμα γέμισης, το πλάθετε σε μακρόστενα γιουβαρλάκια ή στρογγυλούς κεφτέδες και τα τοποθετείτε ανάμεσα στα κολοκύθια. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αν ο ζωμός δεν καλύψει τα κολοκυθάκια προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Τοποθετείτε πάνω από τα κολοκυθάκια ένα πιάτο ανάποδα, βάζετε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και μαγειρεύετε τα κολοκυθάκια σας για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην παραβράσουν.
Όταν θα είναι έτοιμο το φαγητό σας, αφαιρείτε με προσοχή το ζωμό του έχει μείνει στο φαγητό και τον βάζετε σε ένα μπολ. Για να μεταφέρετε όλο το ζωμό προφανώς θα χρειαστείτε βοήθεια από δεύτερο άτομο το οποίο θα κρατάει το πιάτο σφιχτά για να μη πέσουν τα κολοκύθια και εσείς θα αναποδογυρίσετε τη κατσαρόλα για να χυθούν οι ζωμοί της στο μπολ. Τον αφήνετε την άκρη να χλιαρίνει και αρχίζετε τη διαδικασία για τη κρέμα αυγολέμονο.
Για τη κρέμα αυγολέμονο: Βάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους χτυπάτε ελαφρώς. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο ½ φλ. κρύο ζωμό ή νερό, τα ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζουν, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να πήξει και έχετε μια ελαφριά κρέμμα.
Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ζωηρές κινήσεις με το σύρμα, μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί το βούτυρο. Μην αφήσετε τη κρέμα να βράσει πολύ για να πήξει, γιατί όσο κρυώνει θα πήζει περισσότερο από μόνη της.
Σερβίρετε τα κολοκυθάκια σας περιχυμένα με τη κρέμα αυγολέμονο ή τα σερβίρετε σκέτα και σερβίρετε χωριστά τη κρέμα αυγολέμονο σε μπολ ή σαλτσιέρα. Καλή σας όρεξη!

Συνταγή από sintayes.gr

Δείτε επίσης Μπουκιές μοσχαριού με κουσκουσές

Τετάρτη Παπουτσάκια με κρέμα χωρίς κιμά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Για τη συνταγή
4 κολοκυθάκια μέτρια
4 μελιτζάνες μακρόστενες μέτριες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
3 1/2 κουτ. σουπ. κόρν φλάουερ
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα αγελαδινό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αυγά
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Κόβετε τα λαχανικά κατά μήκος στη μέση και τα ζεματάτε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για ελάχιστα λεπτά. Τα στραγγίζετε προσεκτικά για να μην σπάσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν αφαιρείτε την ψίχα τους με ένα κουτάλι αφήνοντας περίπου 1 εκ. πάχος κοντά στη φλούδα. Αδειάζετε την ψίχα των κολοκυθιών και των μελιτζανών στο μούλτι και πολτοποιείτε.

2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει, προσθέτετε την πολτοποιημένη ψίχα στο τηγάνι και αφήνετε να βράσει για 5΄ σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας το ζωηρά με ξύλινη κουτάλα.

3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με το γάλα και το ρίχνετε στο τηγάνι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, προσθέτετε τη γραβιέρα, τη φρυγανιά και το μαϊντανό. Τέλος, χτυπάτε τα αυγά με αυγοδάρτη και τα ρίχνετε και αυτά, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.

4. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, αραδιάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα ταψί και τα γεμίζετε με το μείγμα. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45΄ μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε κρύα ή ζεστά.

Συνταγή από mirsini.gr

Δείτε επίσης Αγκινάρες με αρακά! Ένας υπέροχος συνδυασμός!

Πέμπτη Μοσχαράκι με κολοκυθάκια κοκκινιστό

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Παρασκευή Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ φασόλια μαυρομάτικα
4-5 κρεμμυδάκια ξερά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
4 ντομάτες ώριμες
1 κουτί ντομάτας τριμμένης
λίγα φύλλα δυόσμου
3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τα φασόλια μαζί με άφθονο κρύο νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά, και μετά τα σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, και σωτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, και το σκόρδο. Θέλουμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα φασόλια και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας απαλά. Στο τέλος εαν θέλουμε αφαιρούμε το σκόρδο για να μην είναι βαρύ το φαγητό μας.
Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες, περασμένες στο μπλέντερ, το κουτί ντομάτας, τον δυόσμο, τα δαφνόφυλλα και 1 κούπα ζεστό νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ελέγχουμε κάπου κάπου, και στα 30 λεπτά περίπου δοκιμάζουμε τα φασόλια. Θέλουμε να είναι μαλάκα. Εαν χρειάζονται κι άλλη ώρα, προσέχουμε να έχουν νερό.

Συνταγή από gourmelita.com

Δείτε επίσης Υγιεινές φακές λεμονάτες για μικρούς και μεγάλους!

Σάββατο Σουφλέ με τορτελίνια

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κυριακή Λαχταριστό Παστίτσιο για όλη την οικογένεια !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δείτε επίσης Πεντανόστιμος μουσακάς με πατάτες !!!

Πίτα Εβδομάδας Κασερόπιτα με Κανταΐφι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Υλικά:

500 γραμμάρια καταΐφι (1 πακέτο)
600 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
600 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
πιπέρι
2 τσιμπιές μοσχοκάρυδο τριμμένο
5 αυγά
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
100 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια μικρά

Μέθοδος:
Χρειαζόμαστε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30 x 40 εκατοστών περίπου. Βάζουμε τα τριμμένα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε πιπέρι τριμμένο, καθώς και τις δυο τσιμπιές μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

Τοποθετούμε το φύλλο καταΐφι στον πάγκο της κουζίνας μας και αρχίζουμε να το αφρατεύουμε. Θέλουμε να χωριστούν όλες οι κλωστές του μεταξύ τους και να «αναμαλλιαστεί». Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο. Είναι μια διαδικασία εύκολη που θα πάρει λίγο χρόνο αλλά πρέπει να γίνει σωστά. Βουτυρώνουμε το ταψί.

Στρώνουμε το μισό καταΐφι στο κάτω μέρος του πολύ καλά, χωρίς να αφήνουμε κενά. Κατόπιν απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα τυριά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας. Τέλος, στρώνουμε πάνω από τα τυριά το υπόλοιπο μισό καταΐφι προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα απλωμένο χωρίς κενά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές και υδαρές μίγμα. Με ένα μεγάλο κουτάλι / κουτάλα απλώνουμε αυτό το μίγμα (αυγά με γάλα) πάνω σε όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας, προσπαθώντας να μη μείνει κανένα σημείο της χωρίς να έχει βραχεί.

Τέλος, κόβουμε το βούτυρο (που είναι παγωμένο από το ψυγείο) σε πολύ μικρά κυβάκια σαν ζάρια από τάβλι και τα απλώνουμε σε όσο περισσότερα σημεία γίνεται στην επιφάνειά της. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη διάφανη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες ή και παραπάνω. Μπορούμε, δηλαδή, να την ετοιμάσουμε το απόγευμα της μιας μέρας και να την ψήσουμε το μεσημέρι της άλλης.

Συνταγή από bostanistas.gr

Δείτε επίσης Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο….❣❣❣

!ο Γλυκό εβδομάδας Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας με γέμιση !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Δείτε τη συνταγή εδω

2ο Γλυκό εβδομάδας νόστιμο παγωτό με μόνο 3 υλικά!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 27/5/19-02/6/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ