Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ντομάτα, χυλοπίτες και φέτα
Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Πεντανόστιμο Μοσχάρι στιφάδο !!!!
Τρίτη Φανταστική ομελέτα φούρνου στην φόρμα σαν κέικ!
Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
Τετάρτη Μοσχομυριστή φασολάδα!
Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Φασόλια χάντρες με ψητές πιπεριές φλωρίνης και θυμάρι
Πέμπτη Γλώσσα με λεμόνι και κάπαρη, σπανάκι και κρύο ρατατούιγ
Συστατικά
4 μέτριες γλώσσες καθαρισμένες (χωρίς εντόσθια και πέτσα),
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο,
4 κουταλιές βούτυρο,
1 φλ. περίπου αλεύρι (για αλεύρωμα),
½ φλ. χυμό λεμονιού,
4 κουταλιές στραγγισμένη κάπαρη,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
2 δέσμες σπανάκι (μόνο τα φύλλα),
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
αλάτι, πιπέρι.
Ρατατούιγ:
½ κόκκινη πιπεριά + ½ κίτρινη πιπεριά + ½ πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες,
1 μικρή μελιτζάνα σε κυβάκια/ζάρια,
1 μικρό καρότο σε κυβάκια/ζάρια,
1 κολοκυθάκι σε κυβάκια/ζάρια,
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,
½ κουταλιά χυμό λεμονιού,
αλάτι, πιπέρι.
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 2 φλιτζάνια νερό και το αφήνετε να κοχλάσει.Ρίχνετε μέσα όλα τα λαχανικά του ρατατούιγ και τα αφήνετε να βράσουν για 1 μόνο λεπτό. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε καλά. Τα αναμιγνύετε σε μπολ με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύετε μέσα το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτετε φύλλα του σπανακιού. Τα αφήνετε για 3-4 λεπτά να μαραθούν, αλατοπιπερώνετε και τα αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βήμα 3
Βάζετε στη φωτιά ένα πολύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε μέσα 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα ψάρια και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνετε μέσα το λεμόνι και σκορπάτε πάνω την κάπαρη και το μαϊντανό.Απλώνετε το σπανάκι σε πιατέλα, ή το μοιράζετε σε 4 πιάτα, βάζετε από πάνω τα ψάρια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με το ρατατούιγ.
Συνταγή από xrysessyntages.com
Δείτε επίσης: Ψάρι με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!
Παρασκευη Φασολάκια λαδερά κοκκινιστά
Υλικά Συνταγής
1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
2 πατάτες
2 κολοκύθια
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr
Δείτε επίσης: Αγκινάρες με αρακά! Ένας υπέροχος συνδυασμός!
Σάββατο Τορτελινια στο φουρνο
Συστατικά
500 γρ τορτελινια
200 γρ κρεμα γαλακτος
250 γρ τυρι τριμμενο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε μια κατσαρολα με νερο η ζωμο.
Βραζουμε τα τορτελινια για 10-12 λεπτα τα σουρωνουμε καλα!
Τα ριχνουμε σε ενα πυρεξ βαζουμε ελαιολαδο και τα ανακατευουμε να παει παντου.
Μετα ριχνουμε την κρεμα γαλακτος, πιπερι και παλι τα ανακατευουμε καλα για να παει παντου και τελος απο πανω βαζουμε μπολικο τριμμενο τυρι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°c για 20 λεπτα.
Συνταγή απο akispetretzikis.com
Κυριακή Γεμιστά με κιμά και ρύζι
Υλικά
6 ντομάτες ώριμες, μέτριες
6 πιπεριές πράσινες κατάλληλες για γεμιστά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κέρατο, σε κυβάκια
1 κολοκύθι μικρό, ξυσμένο στον τρίφτη
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε τις ντομάτες και με μια οριζόντια τομή από τη μεριά του κοτσανιού κόβετε τα καπάκια τους και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη σάρκα τους, κόβετε τη μισή σε μικρά κυβάκια και πολτοποιείτε την υπόλοιπη στο multi μαζί με τα ζουμιά της.
Κόβετε τα καπάκια και από τις πιπεριές και τα κρατάτε στην άκρη. Αφαιρείτε προσεκτικά και πετάτε τους σπόρους. Ύστερα ζεματάτε τις πιπεριές για 2 λεπτά σε νερό που βράζει για να μαλακώσουν λίγο και τις στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το καρότο, την πιπεριά και το κολοκύθι, ίσα να γυαλίσουν. Προσθέτετε τον κιμά και, αφού τον γυρίσετε για λίγο στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνετε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Προσθέτετε τα κυβάκια της ντομάτας, λίγη ζάχαρη και επιπλέον αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να πάρει μια δυο βράσεις και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αραδιάζετε τις αδειασμένες ντομάτες και τις πιπεριές σε ταψί ανάλογου μεγέθους και πασπαλίζετε το εσωτερικό τους με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Ύστερα τις γεμίζετε χωρίς να τις ξεχειλίσετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους.
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στις ντομάτες και τις πιπεριές. Ανακατεύετε τις πολτοποιημένες ντομάτες με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη των υγρών να φτάνει τα δύο δάχτυλα.
Πασπαλίζετε τα γεμιστά με την τριμμένη φρυγανιά, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για λίγο ακόμη ξεσκέπαστο, να ξεροψηθεί από πάνω.
Συνταγή από olivemagazine.gr
Δείτε επίσης: Πεντανόστιμος μουσακάς με πατάτες !!!
Πίτα της εβδομάδας Φανταστική κοτόπιτα σε ρολό
Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr
Δείτε επίσης : Κασερόπιτα με γαλοπούλα καπνιστή !!!
1ο Γλυκο εβδομάδας Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
Σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
1 τεμ. πορτοκάλι (φλούδες), ακέρωτο
Σιμιγδαλόκρεμα
1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
1 τεμ. πορτοκάλι (ξύσμα), ακέρωτο
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 τεμ. αυγά
Δείτε την εκτέλεση στο steliosparliaros.gr
Δείτε επίσης: Μπακλαβάς σε σχήμα πουγκάκια
2ο γλυκο εβδομαδας Ψητά μήλα με χαλβά
Υλικά
250 γρ. χαλβάς αμυγδάλου ή βανίλιας
6 μήλα μεγάλα, καλύτερα κόκκινα
1 κουτ. σούπας βούτυρο κανέλα για πασπάλισμα
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Κόβουμε τον χαλβά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μήλα. Αφαιρούμε από την κάτω πλευρά (όχι από το κοτσανάκι) τον πυρήνα με τα κουκούτσια, χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Ξαναδίνουμε στα μήλα το αρχικό τους σχήμα βάζοντας ανάμεσα στις ροδέλες φέτες χαλβά. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 6 μεγαλούτσικα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Ακουμπάμε στο κέντρο του καθενός από 1 μήλο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ραντίζουμε με λίγο κονιάκ. Κλείνουμε τα αλουμινόχαρτα και τα βάζουμε απευθείας στη σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε τα μήλα για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα – θα πρέπει σχεδόν να λιώνουν. Τα βγάζουμε με γάντι κουζίνας, τα ξεδιπλώνουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή απο gastronomos.gr
Δείτε επίσης: Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα