Εβδομαδιαία πρόγραμμα διατροφής 12/12/16-18/12/16

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-πατάτες στο φούρνο γεμιστές με γιαούρτι και γαλοπούλα

evdomadeo-programmma-12_18_16_1_                                    Συνταγή από:noikokyremata

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 πατάτες μεγάλες
6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε λωρίδες
100 γραμμάρια κασέρι σε φλούδες
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό άπαχο
2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πατάτες.
Στη συνέχεια, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά να ψηθεί καλά η φλούδα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Έτσι, φτιάχνουμε μια σως.
Μόλις ψηθεί η πατάτα, την κόβουμε στη μέση και απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι τη σος.

Πάνω από τη σος βάζουμε μια φέτα γαλοπούλα και μια φλούδα κασέρι.
Γαρνίρουμε με κάππαρη και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Δείτε ακόμη:Μανιταρόσουπα με απίστευτη γεύση  

Τρίτη-Σνίτσελ γεμιστό με κρέμα γάλακτος

evdomadeo-programmma-12_18_16_3_                   Συνταγή από:sintagesgiagias.gr 

Υλικά

10 σνίτσελ χοιρινά
10 φέτες μπέικον
10 φέτες κασέρι καπνιστό
αλάτι, πιπέρι
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
5 μεσαίες πατάτες
ρίγανη
ελαιόλαδο
λίγο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα σνίτσελ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα2

Απλώνουμε τα σνίτσελ στον πάγκο και βάζουμε από μία φέτα κασέρι και μία φέτα μπέικον στο καθένα. Τυλίγουμε σε ρολό και τα κλείνουμε με 2 οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί.

Βήμα 3

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε ροδέλες και κατόπιν, τις απλώνουμε στο ταψί με τα ρολάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο κόκκινο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα4

Ρίχνουμε στο ταψί την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Στην αρχή με κλειστό καπάκι και προς το τέλος με ανοιχτό για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Τετάρτη- πρασόρυζο

evdomadeo-programmma-12_18_16_2_  Συνταγή από:mylamia

ΥΛΙΚΑ:

4-5 πράσα σε ροδέλες
λάδι
σέλερυ κομμένο
2 καρότα ροδέλες
1 κονσέρβα ψιλο/μένα ντοματάκια
μια κούπα ρυζι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε στο λάδι τα πράσα
Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερυ, την ντομάτα και λίγο νερό
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει
Οταν είναι σχεδόν έτοιμα τα πράσα προσθέτουμε περίπου 3 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι
Μετά από περίπου 6 λεπτά σβήνουμε και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει

Πέμπτη-Ρολό κιμά γεμιστό με φέτα και κόκκινη πιπεριά

evdomadeo-programmma-12_18_16_4_   Δείτε τη συνταγή στο :mariplateau

Παρασκευή-Ρεβύθια με μανέστρα

evdomadeo-programmma-12_18_16_5_                            Συνταγή από:nisteia

Υλικά:
300 γρ.ρεβίθια
μισή κούπα μανέστρα
2 ντομάτες φρέσκες πολτοποιημένες
1 κουταλιά πελτέ + 1 κουταλάκι γεμάτο ζάχαρη διαλυμένα σε λίγο νερό
3/4 της κούπας λάδι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε αλατισμένο χλιαρό νερό (εγώ δεν βάζω σόδα γιατί ξέρω ότι είναι βραστερά, εσείς αν δεν είστε σίγουροι βάλτε λίγο σόδα).
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν (πετώντας στην αρχή τον αφρό που βγάζουν) με νερό να τα σκεπάζει (περίπου 1 ώρα).
Όταν ήδη έχουν μαλακώσει ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μισό λάδι, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και την μανέστρα, εάν χρειαστεί νερό προσθέτουμε λίγο-λίγο μέχρι να βράσει η μανέστρα για να μην μείνουν πολλά υγρά.
Όταν ολοκληρωθεί το φαγητό ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει, το ρίχνουμε πάνω από το φαγητό (θα τσιτσιρίσει λιγάκι μη φοβηθείτε) και το σκεπάζουμε.
Αυτό το τελευταίο ομολογουμένως δεν είναι καθόλου υγιεινό, αλλά κάνει το φαγητό πιο νόστιμο, όπως γίνεται με όλα τα ανθυγιεινά.
Είναι στο χέρι σας πάντως να το παραλείψετε αν θέλετε.

Δείτε ακόμη:Πατάτες ντοφινουάζ 

Σάββατο-Σουπιές με σπανάκι ή χόρτα του βουνού

evdomadeo-programmma-12_18_16_6_Συνταγή από:gourmed

Συστατικά:

700 γρ σουπιές
1 ½ κιλό σπανάκι ή αρωματικά χόρτα του βουνού
3 κουταλιές καυκαλίθρες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ή 3-4 φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι, το χυμό
αλατοπίπερο
Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις χτυπάμε με το ξύλινο γουδοχέρι αρκετά.
Όταν “μαζέψει” και ύστερα “απλώσει” είναι έτοιμη για να την κόψουμε λωρίδες ή παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε κι αυτές και τις “σβήνουμε” με το κρασί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Προσθέτουμε το σπανάκι ή τα χόρτα του βουνού, ζεματισμένα, στραγγισμένα και κομμένα, τις καυκαλίθρες ωμές, ψιλοκομμένες και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Το φαγητό να μείνει με το “λάδι” του.

Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Κυριακή-Μακαρόνια με μανιτάρια και τοματίνια

evdomadeo-programmma-12_18_16_7_                        Συνταγή από:sintayes

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μακαρόνια Σπαγγέτι Νο. 10 ή 12
200 γρ. Τοματίνια φρέσκα
1 Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο [προαιρετικά] ή γλυκιά πάπρικα
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία. Τα σουρώνετε, τα λαδώνετε και τα διατηρείτε ζεστά. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από το νερό που τα βράσατε.
Ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι, πλένετε τα μανιτάρια και τα τοματίνια και τα κόβετε στη μέση.
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια προσθέτετε τα τοματίνια λίγο αλάτι, πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αδειάζετε το σπαγγέτι στο τηγάνι μαζί με το νερό που κρατήσατε, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να πάρει μια βράση. Τέλος ρίχνετε στο τηγάνι, το οποίο έχετε αφαιρέσει από τη φωτιά, και τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύετε απαλά.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε βαθύ ή μεγάλο ρηχό πιάτο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί [προαιρετικά].

Πίτα εβδομάδας:

Κολοκυθόπιτα 

evdomadeo-programmma-12_18_16_8_Δείτε συνταγή στο :iefimerida

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Νηστίσιμη καρυδόπιτα σιροπιαστή

evdomadeo-programmma-12_18_16_9_                                     Δείτε τη συνταγή στο:daddy-cool.gr

Δείτε ακόμη:Γαλατόπιτα χωρίς γλουτένη 

  • Πάστα φλώρα νηστισιμη

2094-pasta-flora-nistisimi-by-tragaΤι χρειαζόμαστε:
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές κονιάκ
1/3 κούπας ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

                        sintagespareas

 

Close