Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 16/1/17-22/1/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Αυγά με σουτζούκι

programma-diatrofis112217-1_      Συνταγή από: clickatlife.gr

Υλικά:

Σουτζούκι – 10 φέτες
Βούτυρο – 1 κουταλιά γλυκού
Αυγά – όσα θέλουμε
Χυμός από 1/2 Λεμόνι

Διαδικασία:

  • Βγάζουμε την πέτσα από το σουτζούκι, το κόβουμε σε φέτες, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, τοποθετούμε τις φέτες σουτζουκιού και τις γυρνάμε και από τις δυο πλευρές.
  • Σβήνουμε με το 1/2 λεμόνι και προσθέτουμε και τα αυγά. Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά.
  • Έχουμε ένα απολαυστικό και γευστικό πιάτο γρήγορα κι απλά.

Τρίτη- Βουτυρομακαρονάδα!

programma-diatrofis112217-2_Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Δείτε ακόμη: θεϊκή σάλτσα για μακαρόνια με λουκάνικο και μουστάρδα

Τετάρτη-Λαχανόρυζο με καστανό ρύζι

programma-diatrofis112217-3_Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Πέμπτη-Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο

programma-diatrofis112217-4_                        Συνταγή από: mariplateau

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλα σε κομμάτια
1 κιλό σέλινο
4-5 πράσα
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
3/4 φλυτζάνι λάδι
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
2 αυγά
το χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τα πράσα και το σέλινο και κόβουμε το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια και τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάζουμε τα λαχανικά σε νερό που βράζει, τα ζεματάμε για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρά τα κομμάτια του χοιρινού.
  • Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο με αλεύρι και τα αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.
  • Ξαναβάζουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του κρέατος μέσα στο λάδι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά πάνω από το κρέας, αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου, προσέχοντας να μην μας κολήσουν, κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Όταν αποσύρουμε το φαγητό απο τη φωτιά, φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  • Κτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας να κτυπάμε και στο τέλος ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στην κατσαρόλα, αναμιγνύοντας να ενσωματωθεί με το φαγητό.

Δείτε ακόμη: Σαλάτα με μανιτάρια, καρύδια και ρόδι

Παρασκευή- Κλασικά μαμαδίστικα φασολάκια με πατατούλες

programma-diatrofis112217-5_Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Σάββατο- Μπαρμούνια φούρνου

programma-diatrofis112217-6_Συνταγή από: daddy-cool.gr

Κυριακή- Κοτόπουλο στιφάδο

programma-diatrofis112217-7_                                  Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλά περίπου
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ή 2 μικρά φύλλα δάφνης
3 κ.σ. ξύδι
5 ώριμες μέτριες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
αλάτι – κόκκους πιπεριού
Εκτέλεση συνταγής:

  • Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο, καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ με νερό.
  • Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το σοτάρετε σε ζεστό λάδι στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζετε το σοταρισμένο κοτόπουλο το βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο λάδι και ανάβετε τη φωτιά να ζεσταίνεται.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε -άν χρειάζεται- λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτετε στη κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει έως ότου βράσει το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια και πήξει η σάλτσα του. [Μην ανακατεύετε με κουτάλα το φαγητό απλώς κουνήστε τη κατσαρόλα κυκλικά για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια].

Προαιρετικά προσθέστε 2-3 πατάτες σε κομμάτια για να έχετε πλήρες γεύμα και με πατάτες γιαχνί.

Πίτα Εβδομάδας:

Πρασόπιτα Μακεδονίας

programma-diatrofis112217-8_Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Δείτε ακόμη: Πατάτες κοκκινιστές φούρνου

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Η φανταστική πορτοκαλόπιτα της Μαρίας Μαρδα

programma-diatrofis112217-9_Συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με χαρουπάλευρο και μέλι

programma-diatrofis112217-10_                      Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Close