Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
Συνταγή από:radicio.com
Υλικά συνταγής:
- Αυγά: 10 μέτρια
- Μπουκετάκια μπρόκολου: 500 γρ.
- Ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές: 2 μέτριες
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
- Τριμμένη παρμεζάνα: 1/4 κούπας
- Γάλα: 2 κουταλιές
- Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο: λίγο για το άλειμμα της φόρμας
Οδηγίες:
1. Βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε καλά.
2. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε την παρμεζάνα και τα λαχανικά και ανακατεύετε.
3. Αδειάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να σφίξει καλά, περίπου 25 λεπτά.
4. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε
Τρίτη-Μουσακάς με κοτόπουλο
Δείτε τη συνταγή εδώ
Τετάρτη-Αρακάς κοκκινιστός με αγκινάρες
Συνταγή από: nutrimed.gr
Υλικά (4 μερίδες)
- ½ κιλό αρακάς
- 12 αγκινάρες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ντομάτα
- 2 κ. σ. τοματοπελτέ
- 2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα και τον άνηθο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Δείτε ακόμη:Η πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου που έφαγες ποτέ
Πέμπτη-Πένες με μπέικον και λουκάνικο
Υλικά:
- 500 γρ. πένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 16 φέτες μπέικον χονδροκομμένες
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ [2 Χ 400 γρ.]
- 3 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- 200 γρ κίτρινα τυριά
- λουκανικα φρανκοφουρτης η χωριατικο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Βράζετε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό και τις βγάζετε “αλ τέντε”. Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.
2.Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και στοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3′ περίπου ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
3.Βάζετε στο τηγάνι και το μπέiκον,και το λουκανικο κομμενο φετες συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2′ μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το τοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
4.Εν τω μεταξύ, έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ. Βάζετε μέσα τις πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε να πάει παντού. Καλύπτετε από πάνω τις πένες με τις φέτες μοτσαρέλας και τα κίτρινα τυριά, βάζετε το φαγητό στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε το φαγητό για 10′-15′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά
Δείτε ακόμη:Φακές με λιαστή ντομάτα
Παρασκευή- φακές με φέτα
Θα χρειαστείτε:
200 γρ. φακές
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
2 κουτ. γλυκού κάπαρη
2 κουτ. γλυκού ελιές, κομμένες σε ροδέλες
2 παξιμάδια κρίθινα
Ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύδι μπαλσάμικο
Eκτέλεση:
Αρχικά βράζετε τις φακές, ρίχνοντας στην κατσαρόλα το φύλλο δάφνης και τις σκελίδες σκόρδο. Σουρώνετε και πετάτε το σκόρδο και τη δάφνη. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι, και όσο περιμένετε να στραγγίξουν, κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα βάζετε και αυτά σε ένα σουρωτήρι, προκειμένου να αποβάλλουν τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια, βάζετε τις φακές σε ένα μπολ. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, -άνηθο και μαϊντανό- και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα παξιμάδια τα οποία σπάτε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια και τη φέτα, την οποία προηγουμένως, έχετε κόψει σε μικρούς κύβους. Ανακατεύετε απαλά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ραντίζετε με το μπαλσάμικο.
Σαββάτο-ριζότο με θαλασσινά
Συνταγή από:sintagoules.gr
Υλικά:
- 500 γρ μύδια
- 500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
- 200 γρ καλαμάρια
- 1 κουταλιά πελτέ
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κούπες ρύζι Καρολίνα
- 3/4 κούπας λάδι
- 2 κρεμμύδια
- 2 μικρές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ντομάτες
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και βράζουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε χωρίς να χύσουμε το νερό. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και τα καλαμάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα καλαμάρια. Προσθέτουμε το ζουμί από τα θαλασσινά και το ρύζι και βράζουμε μέχρι να ψηθεί. 5′ πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά.
Κυριακή-Μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια
Δείτε τη συνταγή εδώ
Δείτε ακόμη: Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας
Πίτα Εβδομάδας:
Πίτα-κρουασάν γεμιστή με ζαμπόν και τυρί
Δείτε τη συνταγή daddy-cool.gr
Γλυκά εβδομάδας:
Φανταστικό γλυκό ψυγείου με nutella
Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr
Γλυκό με ινδική καρύδα
Συνταγή από:laike.gr
Υλικά συνταγής:
- 1 ½ ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ½ ποτήρι του νερού ινδική καρύδα τριμμένη
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- ½ ποτήρι του νερού γάλα
- 4 αβγά ελάχιστο αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 150 γραμμάρια βιτάμ
- Λίγο βιτάμ και λίγο αλεύρι για το ταψί
- 2 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα τριμμένη για το πασπάλισμα
Υλικά για το σιρόπι
- 2 ½ ποτήρια του νερού νερό
- Χυμό και φλούδα ½ λεμονιού
- 1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση συνταγής:
Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με το βιτάμ και τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικεν πάουντερ, την καρύδα και τέλος, τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 7-8 και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αλείφουμε με βιτάμ ένα ταψί (διαστάσεων 40 * 35 εκ.), το αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40- 45 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, καθώς είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις