Πίτα-κρουασάν γεμιστή με ζαμπόν και τυρί .Μια ξεχωριστή ιδέα για ένα πάρτι για μια γιορτή. Στην ουσία είναι μια ψωμένια αφράτη ζύμη για πίτα όπως είναι τα κρουασάν .
Το κορίτσι μας ζωγράφισε! Ευχαριστούμε πολύ την Ερμιόνη Καλογερα ,για αυτή τη συνταγή !
Υλικά: 150 ml χλιαρό γάλα
450 ml χλιαρό νερό
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαγιά
100 γρ. χλιαρό βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το χλιαρό γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι και αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο, την κόβω στα τέσσερα και σε κάθε κομμάτι βάζω λίγο ζαμπόν και τυρί γκούντα. Τυλίγω σε σχήμα κρουασάν και τα τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφω με αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

