Εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο ψωμί απο τον Ακη Πετρετζικη!
Υπέροχο να το κόψεις φέτες και να το σερβίρεις απλά με βούτυρο και μέλι…
Συστατικά
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
130 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. καφέ στιγμής
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
360 γρ. γάλα
Ανακατεύουμε τα αλεύρια το μπέικιν, το κακάο, τον καφέ και την κανέλα σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε με προσοχή και λίγες κινήσεις τα στερεά στο μείγμα του βουτύρου. Δεν πρέπει να το παρανακατέψουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι που βάζουμε μέσα του.
Μετά από 5 λεπτά βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο ψωμί απο τον Ακη Πετρετζικη!

 

πηγη

Close