Υπέροχο να το κόψεις φέτες και να το σερβίρεις απλά με βούτυρο και μέλι…
Συστατικά
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
130 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. καφέ στιγμής
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
360 γρ. γάλα
Ανακατεύουμε τα αλεύρια το μπέικιν, το κακάο, τον καφέ και την κανέλα σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε με προσοχή και λίγες κινήσεις τα στερεά στο μείγμα του βουτύρου. Δεν πρέπει να το παρανακατέψουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι που βάζουμε μέσα του.
Μετά από 5 λεπτά βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα