ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΖΑΜΠΟΝ-ΤΥΡΙ!
___________________________
ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
550ml.χλιαρό νερό
1100γρ. αλευρι για όλες τής χρήσεις
200γρ.βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
2κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1σφηνάκι γάλα εβαπορέ
2φακελάκια ξερή μαγιά
(Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη,θα δείξει το ζύμωμα)
Γέμιση:
400γρ παριζα,η ζαμπόν
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
________________________
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις ξεκινά να λιώνει το βούτυρο στο μείγμα,προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινησμενο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Το αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά,ξεφουσκωνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού τοποθετώντας ένα μεγάλο πιάτο για να κόψουμε περιμετρικά ένα δίσκο.Κόβουμε σε σταυρό και βάζουμε ζαμπόν και τυρί.Με ένα πινέλο βρεχουμε τις άκρες και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα.Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μία ώρα ,αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου 35-40λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής
Χριστιανός Γιώργος.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις