ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΖΑΜΠΟΝ-ΤΥΡΙ! ___________________________ ΥΛΙΚΑ: Ζύμη: 550ml.χλιαρό νερό 1100γρ. αλευρι για όλες τής χρήσεις 200γρ.βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια 2κουταλιές τής σούπας ζάχαρη 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1σφηνάκι γάλα εβαπορέ 2φακελάκια ξερή μαγιά (Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη,θα δείξει το ζύμωμα) Γέμιση: 400γρ παριζα,η ζαμπόν 300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ________________________ Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις ξεκινά να λιώνει το βούτυρο στο μείγμα,προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινησμενο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Το αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά,ξεφουσκωνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού τοποθετώντας ένα μεγάλο πιάτο για να κόψουμε περιμετρικά ένα δίσκο.Κόβουμε σε σταυρό και βάζουμε ζαμπόν και τυρί.Με ένα πινέλο βρεχουμε τις άκρες και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα.Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μία ώρα ,αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου 35-40λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα. Καλή σάς επιτυχία!

Σελίδα μαγειρικής
Χριστιανός Γιώργος.


