Τυρόπιτα σαν κέικ συνταγή της αγαπημένης μου γιαγιάς με όλα τα μυστικά της - Αφράτη χωρίς φύλλο και γρήγορη εκτέλεση
Τυρόπιτα φουσκωτή, ροδοψημένη και αφράτη σαν κέικ. Παραδοσιακή συνταγή από τη γιαγιά με όλα τα μυστικά. Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια πίτα- αλμυρό κέικ που μπορείτε να την βάλετε στο ταπεράκι της δουλειάς ή του σχολείου και τρώγεται όλες τις ώρες. Επίσης μπορεί να συνοδεύσει σαν ορεκτικό τα κρεατικά σας.
Υλικά
Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας 4 αυγά, 2 κούπες γάλα, 2 κούπες ελαιόλαδο, πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο, μπόλικη φέτα λιωμένη με τα χέρια,(περίπου 400-500γρ) 2 πακέτα φαρίνα κόκκινη λίγο σουσάμι.
Υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής με cottage με λίγες θερμίδες

Εκτέλεση
Χτύπησα πρώτα τα αυγά σε μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσα το γάλα, μετά το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Έριξα και τη φέτα, τη θρυμμάτισα με τα χέρια για να μην είναι εντελώς λιωμένη. Τέλος, πρόσθεσα τη φαρίνα και ανακάτεψα καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα σχετικά πυκνό μείγμα.
Άπλωσα το μείγμα σε μεγάλο ταψί κουζίνας, στο οποίο είχα βάλει λαδόκολλα. Πασπάλισα από πάνω με λίγο σουσάμι και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά. Βγήκε τέλεια — αφράτη σαν κέικ και πεντανόστιμη!
Αναστασία Καπερώνη Μπούφη