Φανταστική τούρτα αμυγδάλου

Συνταγή για τούρτα αμυγδάλου με λευκό παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα βανίλιας. Εύκολη λευκή τούρτα με αμύγδαλα ιδανική για γιορτές, γενέθλια, για κέρασμα, αλλά και σαν επιδόρπιο στο οικογενειακό τραπέζι. Ένα δροσερό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

    Για τη σαντιγί

  • 2 φακελάκια γκαρνι σκόνη

Εκτέλεση για την τούρτα αμυγδάλου:

Για το παντεσπάνι

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαριζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε 30 ταψί μέσα με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο για 35 λεπτά. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση να έχουμε 2 κομμάτια.

Για την κρέμα

Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Βγάζουμε λίγο γάλα απο το ζεστό σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα!Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες με το βιτάμ.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:

Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο στο σκεύος. Σιροπιάζουμε με κουτάλι και βάζουμε την κρέμα!Πάνω στην κρέμα βάζουμε αμύγδαλα άσπρα!Τοποθετούμε και τον άλλο πάτο παντεσπανιού και σιροπιάζουμε.

ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάμε 2 φακελάκια γκαρνι σκόνη όπως αναγράφει η συσκευασία και την βάζουμε πάνω στο παντεσπάνι! Διακόσμηση με αμύγδαλα.

τούρτα αμυγδάλου τούρτα αμυγδάλου 2

Aπο τη φανταστική σελίδα μαγειρικής Γλυκα Απο Την Τζενη

Πηγή: symvaineitwra.gr
Close