ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ
Υλικα
250 gr. αλεύρι κιτρινο
250 gr. αλεύρι γ ο χ
1 φακ ξηρη μαγια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανι φρεσκο ψιλοκομμενο βασιλικό η αποξηραμενο 2 κ σουπας
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
340 ml. νερό χλιαρό
Σε ένα μπώλ βάζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτω το νερό και το αφήνω για 5 με 10 λεπτά.
Στη συνεχεια πολτοποιω το σκόρδο και ανακατεύω τον πολτό με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο αλεύρι το ελαιόλαδο και το πιπέρι!.
Αρχιζω να ζωμωνω μέχρι να γινει μια εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλαει χέρια μου!
Προσθετω στη ζύμη τον πολτό σκόρδου και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και συνεχιζω το ζυμωμα μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα!
Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστεί σκεπαζοντας την με μια πετσετα!
Μολις διπλασιαστει τη βαζω σε αλευρωμενο παγκο και κανω οτι σχεδιακι θελω!
Τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα αλειφω με λιγο λαδακι και ψηνω στους 180 β μεχρι να ροδισει!
Αντι για βασιλικο μπορειτε να βαλετε θυμαρι η ριγανη!
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος