Υλικά:
Για το αλεύρωμα:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια περίπου
Για το τηγάνισμα:
- ηλιέλαιο 250-300 ml
Συνταγή για αφράτους φαβοκεφτέδες με τη φάβα που περίσσεψε για να δοκιμάσουν και τα παιδιά!
από τη φίλη μας Μαρία Σταθάκη.
Φάβα – Συνταγή της γιαγιάς
Η φάβα είναι πεντανόστιμη και μπορούμε να την μαγειρέψουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αν λοιπόν σας περίσσεψε φάβα, μπορείτε να φτιάξετε αυτούς τους αφράτους, οικονομικούς και πεντανόστιμους φαβοκεφτέδες. Για να δοκιμάσουν και τα παιδιά χωρίς γκρίνιες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους φαβοκεφτέδες με τη φάβα που περίσσεψε:

Εκτέλεση για τους φαβοκεφτέδες με τη φάβα που περίσσεψε
Αρχικά βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Παραδοσιακή συνταγή για φάβα Σαντορίνης
Επίσης τρίβουμε στο μούλτι τα παξιμάδια και τα βάζουμε και αυτά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr