Φτιάχνουμε γλυκιά κολοκυθόπιτα για κάθε περίσταση!

Η πιο λαχταριστή γλυκιά πιτούλα που έχετε δοκιμάσει! Θα την προτιμάτε για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι! Ακόμη και τα μικρά σας θα θέλουν και 2ο κομμάτι!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Τρίβω την κολοκύθα (γίνεται ωραιότατα και στο multi) και τη βάζω με αλάτι στο σουρωτήρι με ένα ταψάκι από κάτω για να μαζέψει τα υγρά. (περίπου 20′)

Σε μια λεκάνη μεταφέρω την τριμμένη κολοκύθα (αφού τη στύψω καλά) και προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα και το ΜΙΣΌ ελαιόλαδο.(το υπόλοιπο το χρησιμοποιώ για να αλείψω τα φύλλα μετά)
Ανακατεύω καλά.
(ΣΗΜΕΊΩΣΗ :Εάν η κολοκύθα είναι πολύ γινωμένη και βγάζει συνεχώς υγρά προσθέτω μισή κούπα σιμιγδάλι)

Στρώνω σε ταψί 4 φύλλα κρούστας και βάζω τη μισή γέμιση, άλλα 2 φύλλα, την υπόλοιπη μισή γέμιση και τέλος τα άλλα 4 φύλλα. Από πάνω ραντίζω με το ζουμί της κολοκύθας και λίγο γάλα. Πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. Χαράζω την πίτα. Ψήνω στους 200° για περίπου 45′.
(εάν η πίτα σας φανεί άγλυκη πασπαλίζετε άχνη στο σερβίρισμα)

Φτιάχνουμε γλυκιά κολοκυθόπιτα για κάθε περίσταση! Φτιάχνουμε γλυκιά κολοκυθόπιτα για κάθε περίσταση!

Φτιάχνουμε γλυκιά κολοκυθόπιτα για κάθε περίσταση!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

Η συνταγή είναι της Christina Havri

Δείτε ακόμα Ζύμη για αλμυρά άλλα και γλυκά κρουασανάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά! 

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close