Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο .Συνταγή για Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο με βελούδινη κρέμα γαλακτομπούρεκου με σιμιγδάλι και βούτυρο γάλακτος.
- Γάλα φρέσκο 1 1/2 λίτρο πλήρες
- ζαχαρη 270 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 150 γραμμάρια
- αυγα 6 μεσαία
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από1 πορτοκάλι
- βανίλια 2
- βούτυρο γάλακτος 150 γραμμάρια αγελάδος
Υλικά
Η αλήθεια είναι πως έχουμε αδυναμία σε κάθε λογής κρέμες. Καζάν ντιπί, κρέμ μπουλέ, κρέμες σοκολάτας, σιμιγδαλόκρεμες και άλλες. Όμως δεν είχαμε απολαύσει γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο σε ταψί με λαδόκολλα και η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που το κάναμε, εθιστήκαμε.
Σήμερα ο αγαπημένος μας σεφ Δημήτρης Μακρινιώτης μας δείχνει μία μοναδική και πανεύκολη συνταγή για γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο. Θα βάλουμε ψιλό σιμιγδάλι, βούτυρο γάλακτος, φρέσκο γάλα και μερικά ακόμη απλά υλικά και θα φτιάξουμε το πιο βελούδινο Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο .
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο :
Εκτέλεση για την ψητή κρέμα γαλακτομπούρεκου
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα σύρμα, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα μαζί με την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια και ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό από το μείγμα με το γάλα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με ένα σύρμα χειρός. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το γάλα που έχουμε αφήσει στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί με την κρέμα.
Δείτε ακόμα Σιμιγδαλόκρεμα νηστίσιμη
Έπειτα αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί 25×35 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε την κρέμα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου μισή ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα και στην συνέχεια σερβίρουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα