Γαλακτομπούρεκο σε ατομικά ρολάκια με κρόκο Κοζάνης

Γαλακτομπούρεκο σε σιροπιαστά ατομικά ρολάκια. Με κρόκους Κοζάνης, σιμιγδάλι και κρέμα ριζάλευρο. Εύκολη συνταγή για ατομικά γαλακτομπουρεκάκια μούρλια! Είναι ιδανικά για γιορτές και κέρασμα, για τα Χριστούγεννα, και όποτε τα ζητάει η οικογένεια!

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα και το αποσύρουμε από τη φωτιά μετά ρίχνουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το  ρυζάλευρο. Μέτα βάζουμε το ξύσμα από το λεμονί, το πορτοκάλι και το αλάτι. Ρίχνουμε τους στήμονες του κρόκου Κοζάνης και ανακατεύουμε καλά. Αυτό γίνετε σαν λάσπη μη σας προβληματίζει ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και στη φωτιά πάλι μέχρι να γίνει κρέμα τέλος αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!!!Περνούμε τα φύλλα κρούστας ένα κάθε φορά βουτυρώνουμε διπλώνουμε στα 2 βάζουμε μια κουτάλια κρέμα στην άκρη. Διπλώνω τις ακρούλες πάνω στη γέμιση δεξιά και αριστερά και ρολάρουμε!!! Έτοιμο!!! Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.

Προσοχή!!! καυτό γαλακτομπούρεκο χλιαρό σιρόπι

Γαλακτομπούρεκο σε ατομικά ρολάκια με κρόκο Κοζάνης

Γαλακτομπούρεκο σε ατομικά ρολάκια με κρόκο Κοζάνης

Γαλακτομπούρεκο σε ατομικά ρολάκια με κρόκο Κοζάνης

Γαλακτομπούρεκο σε ατομικά ρολάκια με κρόκο Κοζάνης
Καλή σας επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Martha Palla

Close