Υλικά:
10 – 12 φύλλα κρούστας
100γρ βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
100γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
2 κσ άχνη ζάχαρη
3 βανιλιες
300ml γάλα
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα!
Εκτελεση:
Ανοίγουμε τα φύλλα και ένα ένα τα βουτυρωνουμε με πινέλο. Τα σουρώνουμε με τα δάχτυλα μας και τα διπλωνουμε σαν σαλιγκάρια. Τα τοποθετούμε ένα ένα σε στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα (φωτογραφία στα σχολια). Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνοβστους 180 βαθμούς για 18 λεπτά.
Δείτε ακόμα :Υπέροχα γαλατοπιτάκια απο τη Ρούλα Γιαννιώτη
Εντωμεταξύ σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι και την άχνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις βανιλιες. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα και ψήνουμε πάλι για 15 με 17 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη και κανένα αν θέλουμε!
Καλή επιτυχία!!!