Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και ρύζι σε φόρμα ιδανικό για μπουφέ

Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και ρύζι. Η σημερινή μας συνταγή για κοκκινιστές γαρίδες με ρύζι είναι πεντανόστιμη, εύκολη και πάρα πολύ εντυπωσιακή. Αν σας αρέσουν οι γαρίδες τότε σίγουρα αυτό το πιάτο θα σας μαγέψει. Πρόκειται για μια συνταγή πλούσια σε αρώματα και γεύση που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες στο γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ σας.

Ένα φαγητό που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια ή τους φίλους σας μιας και δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να του αντισταθεί. Ιδανικό για να κάνετε την περίοδο της νηστεία πιο νόστιμη από πότε. Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή συνοδεύστε την με ένα λευκό κρασί και να είστε σίγουρες ότι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους!

Υλικά:
1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
500γρ ρύζι (κίτρινο σπυρωτό)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μισό σφηνοπότηρο ούζο
5-6 φύλλα φρέσκα πλατύφυλλου βασιλικού
Αλάτι-πιπέρι-λίγο ζάχαρη
2 φρέσκες ντομάτες στο τρίφτη
2 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
1 κύβο λαχανικών
Ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Μετράω το νερό για ρύζι και μόλις βράσει έριξα τις γαρίδες(μισές ολόκληρες, μισές τις καθάρισα και άφησα την ουρά αφαιρώντας τα εντεράκια)και έριξα τις ολόκληρες και τα κεφάλια. Μετά από 5 λεπτά με τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις ολόκληρες και συνεχίζω το βράσιμο κεφαλιών 15 -20 λεπτά ακόμα )αφαιρώ ρίχνω τον κύβο κ μετά το ρύζι με αλάτι και λίγο πιπέρι και σιγοβράζω.(το ρύζι όταν γίνει θα έχει πάρει απόχρωση πορτοκαλί)ρίχνω λίγο φρέσκο βούτυρο και έτοιμο.
Συγχρόνως σε τηγάνι βαθύ βάζω ελαιόλαδο τσιγαρίζω κρεμμύδι και σκόρδο ρίχνω τις υπόλοιπες (μόνο η ουρά) για 3 λεπτά και σβήνω με ούζο.Τις αφαιρώ και ρίχνω τις ντομάτες τον πελτέ,το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, λίγο φρέσκο βούτυρο και τα φύλλα βασιλικού και σιγοβράζω μέχρι να δέσει και μετά ρίχνω όλες τις γαρίδες και συνεχίζω 2 λεπτά ακόμα.
Παίρνω τη φόρμα βάζω το ρύζι (ας είναι ζεστό) γυρνάω σε πιατέλα και στη τρύπα ρίχνω τις γαρίδες και στολίζω περιμετρικά ρίχνοντας και τη σάλτσα!

Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και ρύζι σε φόρμα ιδανικό για μπουφέ

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την ‎Karolina Mega‎ 

Close